27 мар

Защо да използваме WordPress за сайта си

WordPress е пуснат на пазара на 27 май 2003 г. от основателите му Мат Мюленвег и Майк Литъл. Години наред печели наградата за най-добрия софтуер за управление на съдържание. Мат Мълънвейг и Майк Литъл са водещите фигури, които работят по проекта, но основните разработчици включват Хелън Хю-Санди, Дион Хулс, Марк Джакит, Андрю Озз и Андрю Начин.

WordPress в момента се разработва и от общността, която сам по себе си представлява, включително WP тестери и група доброволци, която тества всяко издание. Макар и до голяма степен разработен от общността, WordPress е тясно свързан с „Аутоматик” – компанията, основана от Мат Мюленвег. На 9 септември 2010 г. „Аутоматик” връчва запазената марка WordPress на новосъздадената WordPress Foundation, която е покровителствена организация, поддържаща WordPress.org (включително софтуера и архивите за плъгини и теми), bbPress и BuddyPress.

Да започнем с няколко популярни въпроса: Защо ми е необходим WordPress? Моят сайт не е ли достатъчно добър? Защо трябва да премина към WordPress? Вероятно и Вие си задавате тези въпроси, щом четете тази статия. Тук ще намерите редица причини, които ще Ви помогнат да стигнете до извода да използате WordPress. Ще намерите начини за неговото използаване и ще разберете за какво служи.

Дали WordPress е една от многото платформи за блогове? Ако отговорът в миналото е бил утвърдителен, сега нещата са коренно различни. WordPress претърпя главоломно развитие във времето като постигна статуса на универсална система за управление на съдържанието (CMS). Наистина може да използвате WordPress, за да направите своя блог. Но в текущите дни тази система Ви дава възможност да творите уеб сайтове и мобилни приложения.

Уникалното при нея е, че е изключително лесна за използване и невероятно се спогажда с Вашите идеи. Това е и нейната популярност – плод на гъвкавите ѝ функционалности. Една трета от всички сайтове в интернет са изготвени на WordPress.

WordPress притежава функции, които го налагат като авторитет. Затова и световноизвестни брандове избират да имат сайтове, изградени чрез тази система.

Нека да разгледаме кои са предимствата на WordPress:

Той е напълно достъпен, във всеки един смисъл. Като например – безплатен е. Вие имате привилегията да го изтеглите напълно безвъзмездно. След което да го инсталирате, а след това – да се възползвате от неговата гъвкавост и комбинативност. Създайте с лекота Вашия уеб сайт.

Има някои ключови елементи, които са Ви необходими, за да работите с  този софтуер. Като за начало са Ви необходими уеб базирано съдържание и домейн.  WordPress притежава отворен код като софтуер и затова принадлежи на всички, които го използват. Абсолютно всеки може да се включи в неговото подобряване, като създава теми, плъгини, работи върху документацията или спомага за поддръжката. Използвайки WordPress, може да станете част от нещо голямо и да допринесете за актуализацията на съвременните компютърни възможности, които да сработват и да се самоусъвършенстват с малко помощ от хората. Станете част от неизбежното утре.

WordPress е достъпен. Начинаещите могат да се справят с лекота с него.
Всеки ден той се използва от милиони хора и всеки ден тяхната бройка се увеличава главоломно. Това са хора, които с помощта на тази система създават свои собствени уеб сайтове и се включват с удоволствие и без усилия в динамиката на живота в мрежата – там, където всичко се случва.

WordPress е предназначен да бъде използван от непрофесионалисти – толкова е лесен и достъпен. Не Ви е необходимо да имате познания, свързани с направата на уеб сайт. Системата Ви предлага многобройно количество от теми, изборът е Ваш. Направете Вашия уеб сайт такъв, какъвто го виждате в мечтите си – WordPress ще Ви помогне безрезервно. Може да разчитате на разнообразие от шаблони, подходящи именно за Вашето избрано поле за изява и интереси. Само погледнете и ще намерите точно това, което търсите. Не забравяйте за персонализираните функции на WordPress. Може да променяте по Ваш вкус цветовете, фоновете, да добавите Вашето мото, Вашето лого, да променяте всичко и накратко казано – да си играете на богове.

С помощта на WordPress и благодарение на неговата гъвкавост, добавяйте плъгини – те са на Ваше разположение. Софтуерът е изключително приятелски настроен към търсачките и те го обичат. Неговата функционалност и използваният висококачествен код въздействат на търсачките като магнит. Системата е благоприятна платформа за оптимизации, като Ви предлага и множество варианти за SEO плъгини. В нея има функция за непрестанно обновяване, за да не изоставате от новостите и изискванията на търсенето, които се променят ежедневно. Имате и конкуренция да преборвате, ако искате да бъдете видими и гласът Ви да се чува. С натискането на само един бутон ще се снабдите с чисто новата версия на WordPress, за да не изоставате в състезанието. Надеждни архиви ще пазят неотлъчно Вашето съдържание, съхранявайки го на безопасно място – благодарение на WordPress. С WordPress обработвайте вашите снимки, видео и аудио съдържание. Съхранявайте и обработвайте Вашите документи и ценни файлове. WordPress е бъдещето. Вие сте бъдещето.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …