19 мар

Идеи за контент маркетинга на вашия бранд

идеи за контент маркетинга на вашия сайт

Всяко творческо начинание изисква генерирането на нови идеи, които са следствие от практически опит и експериментиране. Така се постига балансът между вашия вече познат продукт и последователното търсене. Търсене на нови методи, инструменти и източници на вдъхновение за това как да го възродите за нов живот. Ако искате да използвате социалните медии, за да популяризирате бизнеса си, трябва внимателно да прецените какъв тип публикации са подходящи за вашата аудитория.

 

Направете го просто

Когато пускате нов продукт, едно обикновено известие в социалните медии за събитието може да свърши добра работа. Дори само една атрактивна и показателна снимка може да бъде напълно достатъчна.

Бъдете различни

Можете също да показвате продуктите си по уникални и интересни начини, за да представите на клиентите си идеи за това, как могат да носят или използват продуктите ви.

Попитайте хората

Задаването на въпроси към вашите клиенти, които ви следват в социалните медии, може да ви помогне да увеличите ангажираността и видимостта на публикациите си, като същевременно потенциално ви дава достъп до полезна информация и прозрения.

Направете атрактивна оферта

Социалните медии са чудесно място за публикуване на атрактивни промоции. Това ще сработи още по-добре, ако тази промоция е само за кратък период от време или е изключителна привилегия само за последователите ви в социалните медии.

Визуализирайте с движение

Видеоклиповете са много популярни на сайтове като Facebook. Те не трябва да са дълги. Нека клипът бъде бърз и прост, но атрактивен. Можете да публикувате видеоклипове в YouTube, които да показват динамиката на бизнеса ви или създаването на конкретен ваш продукт.

Споделете интересите си

Социалните медии са чудесно място за развитие и споделяне на информация за различни теми. Така че, ако срещнете статия, блог, видео или друго съдържание, което изглежда подходящо за вашата целева аудитория, може да бъде чудесно да го споделите.

Възползвайте се от силните на деня

Ако имате взаимоотношения с популярни лица, които са подходящи за целевата ви аудитория, можете да ги помолите  да поемат профила ви за деня, като се включат в популяризирането на продуктите ви чрез собствената си личност.

Почитайте празниците

Не забравяйте за големите празници. Непременно се включвайте своевременно в унисон с обществените вълнения, за да рекламирате продуктите си с адекватна за съответния празник идея.

Създавайте събития

Ако имате някакво събитие или специална промоция, можете да използвате социалните медии, за да актуализирате броя на клиентите си.

Раздавайте награди

За да привлечете вниманието на клиентите си, предложете им страхотни награди или други стимули. Организирайте конкурс, в който да ги помолите да представят техни снимки с ваши продукти.  

Давайте съвети

Можете също така да предложите полезни съвети и уроци на вашите последователи в социалните медии. Можете да предоставите кратък видеоклип, показващ как да използвате продукта си в по-широк аспект, или да създадете публикация и да свържете последователи с блог или пълен видеоклип.

Подарявайте усмивки

Социалните медии също могат да бъдат чудесно място, за да покажете чувството си за хумор. Можете да публикувате видео с кратка пародия в платформи като YouTube или Facebook, за да получите известно внимание за нов продукт или услуга, като същевременно давате на последователите си порция смях.

Вълнувайте

Емоциите са движеща сила, когато става дума за маркетинг. Така че можете да създавате и видеоклипове, които да вдъхновят или да предизвикват реакции. Вдъхновете се от проблемите и темите, които вълнуват човечеството като цяло.

Бъдете съпричастни

Потребителите обичат марките, които се раздават. Така че можете да публикувате статии и информация за благотворителни каузи, в които сте се включили, за да наберат и самите те известна подкрепа.

Търсете вдъхновения навсякъде

Не всички ваши снимки или публикации в социалните медии задължително трябва да се отнасят пряко към продуктите или услугите, които предлагате. Някои от тях могат просто да се съчетаят с естетиката на вашата марка и да се харесат на вашите целеви клиенти, като снимки на начина ви на живот. Вдъхновете се от самия живот. Той е около вас.

Последвайте последователите си

Изберете до десет публични социални медийни профила на хората, които са най-представителни за вашата аудитория и наблюдавайте техните страници, техните харесвания, техните интереси и видовете истории, които споделят. Ако споменават и продукта ви, обърнете внимание на всички коментари и предложения, които може да не сте обмислили. И дори ако те не споменават изрично вашата марка, това може да бъде чудесен начин да откриете други начини да се свържете с аудиторията си като се запознаете със споделените ценности и интереси.

Вижте през други очи

Понякога сме толкова свикнали със собствената си обстановка (или продукти), че губим способността да виждаме магията в тях. Въвеждането зад кулисите на вашата работа на друг чифт очи може да ви помогне да прегледате възможностите за атрактивно предлагане на съдържанието през съвсем нов обектив.

 

Всички сме склонни да гледаме на едно и също място за вдъхновение и след това да се чудим защо не можем да генерираме нови идеи. Опитайте да търсите нови канали, за да се вдъхновите – било то в библиотека, музей или от доказан лидер извън вашата индустрия. Предизвикайте себе си да отидете, където обикновено не бихте отишли и вижте дали там не блести нещо ново.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …