31 юли

Идеи от къде да черпите информация за вашия контент маркетинг

Фантастичната идея е сърцевината на кампанията или проекта за съдържание. Възбудата около една идея е това, което ви поддържа през дългата слава на творението и е част от това, което получавате от вашата аудитория – да споделя, споделя, споделя. Влагането на време и енергия в лоша идея е загуба на ресурси и може да доведе до загуба на аудитория. Намирането на правилната идея не трябва да бъде трудно. И намирането на една наистина чудесна идея може да доведе до трафик и хвалебствия от страна на потребителите. Идеите са навсякъде около нас. Понякога трябва да се съсредоточим, за да ги намерим, а понякога трябва просто да се поотпуснем и те сами ще ни открият.

1. Търсене

Започнете търсене в Google или Bing. Там вие не само ще намерите бързо доста идеи, но това ще бъдат идеи, които хората действително търсят. Търсачката ще се опита да отгатне какво търсите. Тъй като тя открива вашето намерение, ще ви предложи идеи. Това се нарича Google Autocomplete. Някъде на страницата, често на върха, може да видите често срещани въпроси и отговори, функция, която се появява като все по-често срещан отговор, когато търсенията са формулирани като въпроси. Разбира се, самите резултати от търсенето могат да ви дадат идеи. И за повечето търсения в долната част на страницата ще видите “Търсения, свързани с …”. И ето ви още повече идеи.

2. Книги

Поздравете Amazon, убежище на съдържателни идеи. Какви книги пишат хората във връзка с вашата област? “Погледни отвътре” съответна книга (функция, която повечето книги на Amazon предлагат). Функцията за визуализация ви показва съдържанието на книгата, което може да съдържа всички видове идеи за маркетинг на съдържание.

3. Електронни книги

Електронните книги се предлагат на Amazon, Scribd, SlideShare и навсякъде. Фирмите, с които се конкурирате, със сигурност ги продават.

4. Списания

Не е нужно да ги четете от „кора до кора”. Списанията, които пишат във вашата област, ще ви дадат голям списък от идеи. Необходимо е само да прелистите няколко страници. Достатъчно е само да хвърлите бегъл поглед на заглавията.

5. Изследвания

Научните изследвания са крайъгълния камък на съдържанието. Внимателно следете публикуваните проучвания на лидерите във вашата индустрия. Това е златна мина.

6. Курсове

Онлайн курсовете са навсякъде. Подобно на обобщеното съдържание на книгите, те са преструктурирани така, че само един бърз преглед на курса ще ви изпълни с идеи.

7. Телевизия

Можете да използвате дистанционното управление, за да прегледате програмите, като потърсите предавания, свързани с вашата област. Или можете да използвате интернет.

8. YouTube

Търсете в YouTube и събирайте всякакви идеи.

9. Уикипедия

Уикипедия е като централата на света за намиране на съдържание или свързани идеи.

10. Коментари в блогове

Вероятно имате блог. Това е една от причините да четете този списък за това къде да получите съдържателни идеи. Вашият блог вероятно е пълен с коментари и въпроси на читатели. От тях също може да черпите идеи. Въпросите и коментарите са страхотно предизвикателство. Те ще ви дадат решения за подобряване и разширяване на съдържанието, защото само така ще разберете интересите на потребителите.

11. Имейл

Може да се абонирате за бюлетини и актуализации в сайтове, близки до вашата област. Така ще бъдете винаги в крак с това, което е актуално за деня и идеите ще идват сами.

12. Телефонни разговори

Не подценявайте контакта по телефона с вашите потребители. В разговор с тях, внимателно отношение и достатъчно време, което да отделите, може да откриете най-важните отговори и теми, които вълнуват хората, свързани с областта, към която сте се насочили.

13. Генератори за идеи

Най-вероятно вече сте наясно, че други предприемачи, с необходимите ресурси, са създали сайтове за генериране на идеи. Темите са необхватни. Може да потърсите нещо специално и там.

14. Инструменти за ключови думи

Инструментите за ключови думи са навсякъде, безплатни и платени.

15. Канали за социални медии

Социалните медии са най-големият инструмент за пазарни проучвания. Всемогъщият маркер hashtag, списъци, групи, общности, чатове, дискусии, анализи …

16. Форуми

В интернет има форуми за всичко. В тях хората търсят отговори и съвети на разнообразни теми. И там може да ви споходи някоя идея.

17. Вашите приятели и семейство

Провеждайте разговори с приятелите и семейството си за това, което правите. Много е вероятно те да се включат с мнения и въпроси, които можете да използвате. Те могат да ви очертаят тази “външна” перспектива, която никога не сте можели да имате, но ви е много необходима, за да бъдете обективни и съответно успешни.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …