26 дек

Как да оптимизираме публикуването си в социалните мрежи

автоматизиране на публикуването в социалните медии

Ясно е, че социалните мрежи са много добър маркетингов инструмент. Но за да го поддържате в готовност, са нужни целенасочени и последователни усилия. Някои приложения и инструменти могат да ви помогнат да управлявате това.

Активността във вашите страници е много важен фактор. Ето осем начина,които ще ви помогнат в това, като освободят за вас свободно време.

 

1. Приложения и софтуер за социална автоматизация

Има такива приложения като Social Flow, Hootsuite, SproutSocial, HubSpot, Social Oomph, вършещи тази работа. Те са от различни разработчици, но могат да ви помогнат да планирате публикациите си по всичките си социални медии и да ги пускате в точно определени моменти. Brand24 пък е ефективен инструмент, който ви сигнализира всеки път, когато марката ви се споменава или когато някой говори за това, независимо дали е във Facebook, Twitter или в своя блог. Въпреки че не прави никакви публикации, това приложение ви позволява да знаете какво казват хората за вашата марка, дори и от платформи, които не е задължително да ви уведомяват. Едно от най-хубавите неща за Brand24 е, че ще ви уведоми за положителните и отрицателните споменавания.

 

2. Синхронизиране с онлайн календара

За тази цел ще са нужни инструменти като IFTTT и Zapier. IFTTT ви помага да създадете “рецепти”, които можете да синхронизирате с онлайн календара си, за да следите важни събития и годишнини. С Zapier, можете да създавате записи всеки път, когато искате да публикувате ново съобщение във Facebook.

 

3. Планиране на публикации с Postplanner

Postplanner ви помага да управлявате нещата, които публикувате на страницата си във Facebook, като ги подрежда на опашка за публикуване. Може да търси в мрежата, да разпознае и съобщи за всичко ново, което е в съответствие с вашата бизнес активност.

 

4. Повторно използване на информация за постове

Ако публикувате ежедневно, с малка промяна на текста на публикациите си, може да ги публикувате по няколко пъти през опреведелен период от време. SocialOomph ви помага да поставите съобщенията си на опашка, така че да бъдат публикувани, когато поискате. Освен това, ако публикациите ви са вечнозелени, вашата аудитория може да не помни, че сте ги публикували преди три дни. Можете да ги поствате отново, за да си спестите време.

Използвайте различни варианти на заглавията си за различните социални мрежи. Тази практика ви позволява да споделяте едно и също съдържание в няколко мрежи няколко пъти, без да се чувствате така, сякаш просто споделяте едно и също нещо отново и отново, когато го автоматизирате.

 

5. Синхронизирайте вашия блог

Ако използвате WordPress, имате няколко опции на приставки, така че да можете да го споделите с други сайтове. Ако промените настройките си, за да публикувате автоматично на други сайтове, няма да е необходимо да ги публикувате ръчно. Ако не искате да споделяте всичко във всеки от социалните си сайтове, можете да използвате CoSchedule, инструмент, който ви позволява да планирате публикациите си според социалния си календар. По този начин планирате какво да пускате в другите сайтове като Google+, Facebook и Twitter.

 

6. Може да създадете шаблон за кампаниите в социалните медии

CoSchedule ви помага да организирате график за публикуване, който можете да използвате отново и отново. Нарича се Социални шаблони.
Тази функция ви помага да създадете веднъж шаблон за кампании, а след това да го използвате по-късно, за да ви спести досадното планиране на постове за социалните медии всеки път наново.

7. Автоматизирано споделяне на съдържанието на други хора

Не е нужно да споделяте мъдростта си през цялото време. Можете да споделяте публикациите на други хора, които съответстват на това, което ви харесва. Има и инструменти за това, като например Scoop.It, Feedly и Curata, които правят това доста лесно за вас. Те използват информацията, която споделяте, или новините, които сте следвали, за да управляват и споделят информация на сайта ви.

 

8. Автоматизиране на общуване с последователите

Има и опциии за автоматизация на взаимодействието ви с вашите последователи, фенове и клиенти. Това означава много за тях, когато отделите време, за да отговорите на въпросите им или дори да участвате в разговора им. Това означава много и за вас. Може да отнеме около 30 минути всеки ден, за подобно взаимодействие. Подчертано ще спомогне да бъдат лоялни към вас.

Какви са ползите?

Краткосрочни и дългосрочни ползи. Получавате повече резултати с по-малко усилия. Общувате редовно и интелигентно с публиката си.

 

Ето какво се случва, ако изберете да НЕ автоматизирате нищо от процеса на публикуване в социалните мрежи

1. Трябва да седите по цял ден пред компютъра си.
2. Трябва да си спомняте най-подходящото време за публикуване във всяка една социална мрежа. Трябва да си напомняте с Google Календар или друго приложение, за да можете да публикувате постовете си по график.
3. Трябва да влизате и излизате от всеки управляван от вас акаунт, във всяка мрежа.
4. Опитвате се да работите с няколко задачи едновременно, въпреки че е доказано, че това намалява производителността ви.
5. Чувствате се стресирани през целия ден.

 

Ето и най-честите митове за автоматизираното публикуване

1. “Автоматизираните публикации се разпознават от потребителите и не са ефективни“.
Такава разлика не се прави и с нищо не се разпознават. Доказано е, че подобни публикации не са с по-малко ангажименти от „ръчните“.

2. “Автоматизираният маркетинг в социалните мрежи е безличен”
С нищо не ощетява крайния продукт. Имате достатъчно време за творчество и планиране, останалото го върши системата. Просто това е отложено във времето по нужния ви график.

3. “Автоматизираното публикуване в социалните медии лишава от взаимодействие с потребителите”
Вашите социални активности не се автоматизират. Все още трябва да си заделяте време за комуникация и обратна връзка с потребителите.

 

Компютърните приложения изключително продуктивно тласкат напред работата на тези, които са ангажирани с маркетинга в социалните медии.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …