19 окт

Предимства за вашия бизнес от купуването на блог

Ако искате да разширите бизнеса си, ще са необходими повече местни посетители на Вашият уебсайт. Също така ще ви е необходимо и съдържание, ако очаквате тези посетители да дойдат на базата на т.нар. „Органично търсене” в търсачките.

Можете сами да създавате съдържание, но това отнема време. Ако не желаете да направите необходимите инвестиции в генерирането на съдържание, тогава помислете за евентуалното закупуване на местен блог или уебсайт които вече имат съдържанието, което ви е необходимо.

 

Нека прегледаме вариантите за създаване на местно съдържание:

Наемете служител, който да създава съдържание за Вашият уебсайт. Наемането на някого, дори и на стажант, обикновено струва пари.

Използвайте настоящ служител.  Докато този конкретен служител може и да притежава качествата, необходими за тази дейност, този допълнителен ангажимент ще му отнема от времето за изпълнение на стандартните му задължения. Този служител може да бъдете дори и Вие, но наистина ли имате времето за това, имайки предвид всички останали неща, за които трябва да се грижите?

Аутсорсинг.  Да се пренасочи такава работа към аутсорсинг фирма е добър вариант, и доста предприемачи използват това решение с успех. Не забравяйте, че при наемането на нов служител, винаги ще му е необходимо време за да достигне необходимата производителност и да се адаптира към темпото на работа. Прехвърлянето на ангажимента към аутсорсинг компания или консултант, винаги ще значи, че те не се занимават на пълен работен ден само с вашите поръчки, защото имат и други клиенти.

Купете уебсайт. Споразумяването и закупуването на уебсайт или блог, които вече имат съдържанието, което ви е необходимо, ще ви спести време, въпреки че изисква първоначално влагане на финансов ресурс. Съществуват няколко предимства в полза на закупуването на местен сайт или блог, които притежават съдържанието, подходящо за бизнеса ви.

Няма изненади – вие вече сте запознати със съдържанието и можете да го преглеждате и редактирате напред във времето. Но това все пак изисква инвестиция от ваша страна под формата на внимание.

Наясно сте с големината на евентуалния трафик. Ако закупеният от вас уебсайт има вече генериран трафик през него, можете направо да пренасочите този трафик към настоящия ви уебсайт.

Добавянето на съдържание към вашия сайт и обогатяването му ще донесе на вашия бизнес повече популярност. Ако е местен, то ще привлечете повече местни клиенти. Така асоциирате бизнеса си с посетителите на този сайт. Ако те все още не са ви клиенти, има добър шанс да станат.

Усвоявате доверието и връзките от закупения уебсайт към вашия. Ако преместите съдържанието от старото име на домейна към вашия собствен уебсайт по правилният начин, настоящият ви уебсайт ще спечели от трансфера. Това обикновено значи повече позиции в резултатите от търсачките и свързване с повече ключови думи.

Придобивате нов източник за генериране на съдържание. Ако интегрирате вече съществуващ блог към вашият уебсайт, собственикът на блога би могъл да продължи да пише и създава съдържание за вас. Той би бил още по-склонен да ви сътрудничи, ако е почитател или поддръжник на вашият бизнес. В много случаи, собственикът на блога ще се радва да продаде блога си и дори би било по-добре за него, ако вие му плащате за да продължи своята дейност и да създава съдържание, което да бъде публикувано.

Местните уебсайтове и блогове имат изградена фен база. При придобиване на блогове и уебсайтове, вие обикновено придобивате също така и техните почитатели и последователи.

Намиране на местен блог или уебсайт, подходящ за закупуване. Идентифицирането на местен блог или уебсайт, подходящ за закупуване може да бъде трудно, но най-вече зависи от конкретното ви местоположение и сфера на дейност. Ще останете изненадани да научите обаче, че съществува тенденция местните блогове и уебсайтове да бъдат притежавани и контролирани от хора, които се занимават с тях като хоби. Рядко се случва тази дейност да бъде техният основен източник на средства.

 

Следните шаблони за въвеждане в търсачките са с цел да придобиете информация относно подходящи сайтове и блогове за закупуване:

Име на града – блог
Име на града- ключова дума – блог
Име на града – област – блог
Име на града- област – ключова дума – блог
Име на града – местни новини
Име на града – област – местни новини

Също така проверявайте втората и третата страница на резултатите от търсенето. Ако можете да намерите сайт, който не се класира в челните пет позиции за ключова фраза, то той може да струва по-малко.

Собственикът на уебсайта може да бъде недоволен от факта, че сайтът му не се класира добре, ако се появява на втората или третата страница с резултати, и трафикът му може да е спаднал в последните години. Ако сте способни да възстановите трафика на сайта чрез оптимизация за търсачки и подбор на линкове, още по-добре. Дори и да се наложи да наемете специалист по оптимизирането в търсачките, вие ще спестите много пари в дългосрочния период. Ако сте местен бизнес и основните ви клиенти правят бизнес с вас чрез физическия ви офис, тогава би било добре да намерите местен уебсайт или блог. В случай обаче, че клиентите ви не са задължително местни и притежавате сайт за електронна търговия, купуването на блог или уебсайт свързан с вашата сфера на дейност и интегрирането на това съдържание във вашият уебсайт също върши работа. В повечето случаи е по-продуктивно и ползотворно за купувача да намери сайт чрез търсене основано на съдържанието му. Това обикновено е по-добре от търсенето на блог или сайт от списък с обявени за продажба такива.

 

В рамките на вашата лична отговорност стоят следните действия:

– Проверка на препратките към сайта;
– Проверка на упълномощеността на собственика – в неговите правомощия ли е евентуалната продажба на сайта;
– Проверка на запазени марки;
– Проверка чрез Google – търсене на сайта и домейна;
– Извършване на SEO одит на сайта. Съществуват няколко програми, които улесняват тази дейност (SEMrush, Siteliner, Copyscape и т.н.)
– Помолете собственика на сайта да ви покаже данни от Гугъл-анализатор относно трафика.

Когато имате съмнения, наемете професионален SEO специалист да провери сайта, преди да го закупите. Съществуват издайнически маркери, които веднага биха били забелязани от професионалист. Повечето SEO агенции предлагат тази услуга.

 

Съставете си конкретен план относно какво ще правите с блога, който сте закупили:

– Споразумяване на цена и условия;
– Ще ви се наложи да използвате малко математика за да посочите цена, която носи икономическа изгода за вас. Някои основни точки, които са важни:
– съдържание: – колко публикации има? Колко време би отнело на вас, за да напишете същото?
– име на домейн – каква е стойността на домейна на блога?

След като сте установили цена, офертирайте собственика на сайта с 25% от стойността на това, което сте готови да заплатите като крайна цена за цялото съдържание. Ако сте късметлии, може да получите съгласие на тази цена, а в други случаи ще се наложи да се споразумеете.

Намирането на подходящ блог или сайт за закупуване може да не е успешно всеки път. Със сигурност съществува доказан сайт или блог отнасящ се до вашата сфера на дейност или с близко до вашето местоположение. Комбинирането на сайтове и манипулирането на съдържанието не е толкова трудно, колкото изглежда.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …