19 фев

9 съвета за Twitter за бизнеса

9 съвета за twitter за бизнеса

Twitter е онлайн социална мрежа, където потребителите могат да публикуват и да си взаимодействат с послания, “туитове”, ограничени до 140 символа. Регистрираните потребители могат да публикуват туитове (текстови съобщения), но тези, които са нерегистрирани могат само да ги четат. Потребителите имат достъп до Twitter чрез уеб сайт интерфейс, SMS или приложение за мобилно устройство. Twitter Inc. е базирана в Сан Франциско и има повече от 25 офиса по света. 

Twitter е създадена през март 2006 г. от Джак Дорси, Ной Глас, Биз Стоун и Евън Уилямс и стартира през юли същата година, при което услугата бързо печели популярност в целия свят. През 2012 г. повече от 100 милиона потребители публикуват 340 милиона туита на ден, а услугата обработва средно 1,6 милиарда заявки за търсене на ден. През 2013 г., тя е една от най-посещаваните уебсайтове от общо десетте и е описана като ” SMS-а на Интернет”. Към март 2016 г., Twitter е имала повече от 310 милиона активни потребители месечно. В деня на изборите за президент на САЩ през 2016 г., Twitter се оказва най-големият източник на извънредни новини, с 40 милиона туита, изпратени в 22:00 (Източно време) този ден. 

Twitter е един от най-посещаваните сайтове в света. Тя е също една от най-неразбраните социални мрежи, защото е твърде различна от много от социалните платформи, които са на разположение.

Ако сте разбрали как работи и как да сте пазара на Twitter, обаче, тя може да ви донесе тонове трафик, да изгради вашата марка, за да спечелите повече пари. 

Ето девет съвета, които ще помогнат на Вашия бизнес да успее на тази платформа.

 

1. Създаване на потребителско име, което определя и е свързано с марката на Вашия бизнес

Ако сте автор, писател, най-добре е потребителското име да е собственото Ви име, защото така потребителите идентифицират името Ви с Вашата работа. Но в повечето случаи, най-добре е да използвате името на Вашия бизнес.

Каквото и да изберете, уверете се, че Twitter името се отнася до бизнеса Ви, тъй като това ще помогне на другите да си спомнят кои сте и с какво точно се занимавате, какви продукти и услуги предлагате.

 

2. Създаване на ефективен профил

туитър маркетинг съветиИма няколко неща, които можете да направите, за да бъде Вашият профил по-ефективен.

Първо, трябва да се помислите как да извлечете най-добрата полза  от фона на потребителския Ви профил в Twitter – това е възможност да добавите повече информация за Вашия бизнес, освен описанието от 160 символа, които имате на разположение. Както и да оформите потребителския си профил, не оставяйте фоновото изображение празно.

Към  описанието на Вашия профил, можете да създадете кратко, ефективно резюме на Вашия бизнес като включите подходящи ключови думи и линк към Вашия сайт.

 

3. Следвайте най-големите във Вашата индустрия

Ако искате да се свържете с най-добрите марки в индустрията, трябва да ги следвате. Ако започнете да ги следвате, те могат да Ви последват обратно.

Следвайте възможно най-много хора в индустрията, защото това ще Ви даде възможност да се свържете със съответните хора и да изградите мрежа от последователи.

 

4. Ангажирайте се с Вашата аудитория

Вие не искате постоянно да пишете за Вашия бизнес – това е скучно. Приемете бизнеса си „лично” и поканете Вашите последователи да надникнат също и в живота Ви. 

Действително, най-вероятно не искате да разкривате твърде лични подробности, но можете да пишете за различни неща, които Ви вълнуват и се постарайте да са интересни, за да може Вашата аудитория да обърне внимание на това, което казвате. Можете също да споделяте туитове на други хора и да коментирате други разговори и теми.

Twitter е платформа, която Ви позволява да се свържете с Вашите читатели по бърз и лесен начин. Тя може и да бъде от голяма полза за повишаване на ангажираността и активността около Вашия бизнес.

 

5. Избягвайте автоматизацията

Въпреки, че може да искате да се автоматизират  туитове за най-новите публикации в блога Ви – което е добре – Вие не искате да се автоматизират всички Ваши туитове.

Поставете си за цел периодично да публикувате неща, свързани с вашата личност.

Нужно е и Вие да четете това, което другите пишат и какво отговарят на Вашите туитове – това ще Ви помогне да разберете какъв тип съдържание засилва вниманието на Вашите читатели.

 

6. Не правете профила си личен

Това може да изглежда очевидно, но това все още се случва често – една от най-големите грешки на програмата за управление на социалните медии, която може да направите е, когато искате да използвате Twitter за бизнес, е да направите профила си частен.  Трябва да разберете, че като компания, Вие публикувате вашето съдържание, медия или друга информация за Вашите потенциални клиенти, така че, ако направите това лично, значително ще ограничите видимостта към Вас.

 

7. Не се опитвайте да продавате през цялото време

съвети за туитър маркетингДруга грешка на много хора е, че се опитват да продават своите продукти и услуги през цялото време. Наистина, Twitter не е за предназначена за продажби, тя е за привличане на вниманието, постигане на ангажираност и връзка с клиентите, както и за търсене на нови такива. 

С Вашето Twitter присъствие, Вие целите да забавлявате и ангажирате вниманието на своите клиенти, а не целенасочено да ги карате да купят продукта Ви. Така че е добре да положите повече усилия, за да могат хората да намерят причина, поради която да искат да разберат повече за Вас и за това, което предлагате, и това твърдо се противопоставя на директната реклама. 

 

8. Не използвайте прекалено много хаштагове

Хаштаговете могат да бъдат полезни за това Вашите туитове да излизат напред за хората, които обсъждат конкретната тема, свързана вероятно и с Вас. Но ако ги използвате твърде често, текстът може да стане трудно разчитащ се и да отблъсне Вашата аудитория. 

 

9. Не забравяйте да бъдете визуални

Визуализациите привличат клиенти повече от всичко друго – така че не забравяйте да визуализирате Вашия Twitter профил. Изследванията показват, че туитове със снимки могат да генерират до 313% по-голяма ангажираност. Ако използвате мултимедия и изображения, свързани с Вашите продукти, то това ще осигури допълнителна възможност за увеличаване на аудиторията и ще се откроите в бързо пълнещата се с информация платформа Twitter.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...