22 юни

Бизнесът Ви в Google maps – една голяма стъпка напред в позиционирането

Google-Maps.

Тук ще обясним защо е важно бизнесът Ви да присъства в Google Maps. Това не е просто прищявка, ненужно занимание или нещо подобно. Това е един бонус за бизнеса Ви, начин да увеличите клиентите си и да подобрите имиджа си. Отдавна вече наличието на сайт на компанията Ви далеч не е достатъчно като присъствие в интернет. Затова и присъствието Ви в Google Maps е необходимост, ако искате да бъдете равностойни сред останалите свои конкуренти. Това ще бъде още един начин, по който потребителите да разберат за Вас. Още едно подсещане за Вас, още един начин да си направите реклама и да привлечете клиенти.
Google Maps всъщност не е само навигационна система. Това е и източник на информация за потребителите за бизнеса в района, в който те се намират. Така че Google Maps може да Ви помогне в промотирането на бизнеса Ви сред потребителите и потенциалните клиенти. Да станете част от Google Maps не е трудно. Попълването на едно форма и няколко клика едва ли ще Ви затрудни много, а ще извлечете само ползи от това.

Защо е важно бизнесът Ви да присъства в Google Maps?

 Потребителите ще знаят за съществуването Ви

Както и да погледнем на нещата, ако не присъствате в интернет, не присъствате на пазара. Повечето потребителите няма да отчетат Вашия бизнес ако не го намерят в интернет. Същото се отнася и за местоположението Ви. Позиционирайки бизнеса си в Google Maps ще улесните потенциалните си клиенти, а по този начин те ще предпочетат Вас пред друга компания.

 Създава доверие у потребителите

Звучи неясно, но всъщност доверието у потребителите в случая означава, че хората са по-склонни да се доверят на компания, когато имат повече информация за нея. По-голямата част от потока информация идва от интернет и всеки човек търси информация най-вече там. Затова е добре Вашата компания да бъде позиционирана в интернет. Това включва и Google Maps. Колкото повече са начините, по които потребителите могат да получат информация за Вас, толкова по-добре.
Позиционирането Ви в Google Maps ще Ви голям плюс сред потребителите, гости на града. Тези хора не са добре ориентирани в непознатата среда и най-верния им гид е интернет. Откривайки Ви в Google Maps, шансът да се насочат към Вас е по-голям, отколкото ако трябва специално да търсят местоположението Ви. Тук не говорим за клиентите, които вече са избрали Вашите услуги или продукти.

 Добре е за оптимизацията

Бизнесът Ви в Google Maps ще подобри SEO. Когато използвате Google Maps Вие давате изчерпателна информация за бизнеса си в профила, включително линк към сайта на компанията. Това означава, че имате линк към сайта си на още едно място, поради което нараства възможността да се увеличи трафика към сайта на компанията.

 Привлича клиенти от населението на града

Хората вече използват като източник на информация смартфоните си или други смарт устройства. Когато искат да посетят някое място или търсят определена услуга, те ще се допитат до смартфона си, а за да намерят местоположението на това място – Google Maps. Затова бизнесът Ви в Google Maps е по-добра и ефективна реклама от рекламата на улицата, по телевизията или радиото.

 Привлича туристите

Отново ще акцентираме на това, тъй като броят на потребителите и клиентите сред туристите не бива да се подценява.
Вече почти никой не използва гидове на хартиен носител или карти. Най-верният гид на един турист е смартфонът му. Затова е добре да присъствате там чрез Google Maps. За хората, които се намират в непознат град, това е верен помощник, който ги отвежда, където пожелаят. Те ще пожелаят да отидат там, където се достига лесно и където са сигурни, че GPS-ът ще ги отведе. Какво по-добро решение от това Вие сами да се покажете и да ги повикате като се позиционирате в Google Maps.

 Бизнесът Ви в Google Maps е чудесен безплатен маркетинг

Вашето присъствие в интернет е безплатен маркетинг. И Google Maps е част от това. Използвайте го в своя полза!
Попълването на една форма няма да Ви затрудни много, а в замяна ще получите безплатна реклама, която може само да Ви доведе нови клиенти и да бъде от полза за бизнеса Ви.

 Създава позитиви за бизнеса Ви

Google Maps дава възможност за обратна връзка от страна на потребителите. Това е важно за тях, така че им дайте тази възможност. Не гледайте на това като на риск от негативни коментари. Това е възможност да получите мнения и препоръки от клиентите си, с което да подобрите бизнеса си.

 Премахва се рискът от обърквания

Представете си, че сте потенциален клиент и искате да откриете определен офис, магазин, ресторант, за да го посетите, но не можете да откриете къде точно се намира. Ако не успеете да разгадаете загадката къде е точното местонахождение, няма да отидете до това място. Така се губят клиенти. Затова е по-добре да ги улесните като позиционирате бизнеса си в Google Maps. По този начин няма да има обърквания, клиентите ще Ви намират лесно и бързо.

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...