22 сеп

Използвайте стратегии вместо тактики в социалните медии – втора част

Социалните медии

 

Социалните медии са отличен маркетингов инструмент, който помага да откриете нови клиенти и да разширите името и дейността на Вашия бранд. По-долу продължаваме темата за успешните стъпки, които да предприемете, ако искате да постигнете ефективна кампания в социалните медии:

-       Човешкият елемент

Кой ще отговоря за социалните медии на Вашия бизнес и дейност. Къде ще бъдат насочени усилията Ви – към бранда или към продуктите? Всяко има своите предимства и недостатъци). Да имате екип, който отговоря за социалните медии, означава, че съобщението, които искате да предадете, ще достигне до Вашите последователи, читатели и професионалисти в областта. Човекът, който отговаря за социалните медии е човекът във Вашата компания, който отговаря за комуникацията с клиентите.

Най-важният Ви инструмент са Вашите служители, които са посланиците на Вашия бранд и хората, които следят за новости и актуална информация.

Това не е предизвикателство, което се поема от един човек, нужен Ви е екип, на       който да се доверите, усилието трябва да е общо. Често може да е предизвикателство, ако не работите в хармония.

-       Сега, след като направихте всичко това, покажете го!

 Измерете Вашата работа на базата на показатели, обвързани с целите Ви, осъзнаване  и ангажираност (социални акции, трафика на уебсайта, време и място), за да се осигури съответствие.

Следете напредъка си с помощта на месечни отчети и доклади пред клиентите.  За изграждане на успешно социално предприемачество,  имате нужда от  организация и, разбира се, трябва да се уверите, че получавате качествени резултати.

Успешната комуникация с аудиторията не става от само себе си. Това се постига чрез слушане, след което следва представяне на идеите Ви чрез съдържание, което е важно за таргет групата.

Докажете качество и значимост като споделяте важни новини от индустрията, разказвайте за успеха на Ваши клиенти, задавайте въпроси на клиентите. Може и да Ви изглежда лесно, но не е никак лесно да обясните и дефинирате защо са важни социалните медии за бизнеса.

 Промяната от тактика към стратегия е повече от думи, важно е действието и идеите, вложени в тях.

 Социалните медии към днешна дата!

За автора

Веселин Иванов Веселин Иванов е съосновател на SEO студио Delow. Той е водещ специалист в сферата на SEO оптимизацията и управление на платени реклами PPC. Най-важното за него е ROI или възвръщаемостта на инвестициите в една рекламна кампания.

Плод на неговият труд са много ефективни маркетингови стратегии, които водят до ръст в продажбите от 30% до 600% за първите 6 месеца на кампанията.

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...