15 дек

Какво ще допринесат контент маркетингът и профилите в социалните медии за вашето SEO? Доста, всъщност.

SEO, social media, content marketing photo 1

Контент маркетингът е свързан с информиране и забавляване на таргета, социалните медии с промотирането на съдържанието. А SEO? Оптимизацията следва да подсигурява технически, че търсачката ще достигне до съдържанието, нали така? Не! И трите компонента се занимават с едно и също нещо – да постигнат релвевантност на потребителския интерес. С растящата органична онлайн маркетингова система, не е изненада, че SEO, социалните медии и контент маркетинга се намират под една шапка. Когато и трите работят в синхрон, спомагат придобиването на нови потребители и увеличават трафика на сайта, чрез ценно съдържание. Това е така благодарение на промяна в алгоритъма на Гугъл, чрез която social signals са част от индикаторите за добро позициониране. За да създадете успешен маркетингов план, то важно е да разберете как да ги съчетаете – тук следва да зададем известна посока.

 

1. Активен блог – > повишен органичен трафик

Да, линкбилдингът и онпейдж оптимизацията са с фундаментално, основно значение, но блогът не може да бъде пренебрегнат. Всъщност някои сайтове ще постигнат добри резултати само ако се заемат с редовно постване на публикации, подчинени на ключовите думи. Мислете за това – имате възможността да създавате стойностно съдържание, което ангажира потребителя и е същевременно полезно за вашият уебсайт (бизнес).
Например, нека да предположим, че сте местен фермер, отглеждащ авокадо. Вие искате да бъдете намерен от магазините, които търсят канал за дистрибуция на авокадо. Може би ще откриете, че те често ще търсят “фермер на авокадо San Diego”.

Точно тук, можете да откриете онази ключова дума, на която да подчините цялата си SEO кампания.

Нека да разширим идеята малко, чрез онагледяване. Представете си някои заглавия на статии, които биха могли да работят за тази ключова дума ->

“7 техники за фермерите на авокадо в Сан Диего за превенция срещу бедствията .”
“Работа и личен живот – балансът в живота на фермер от Сан Диего.”
“Колко пари може да се направи като фермер на авокадо в Сан Диего?”

Всички тези страници, веднъж индексирани от Google, потенциално ще донесaт допълнителен трафик и SEO скок на вашия сайт.

 

2. Google харесва “живите” сайтове

Колкото повече хора се вливат в сайта Ви, толкова по-добре, особено ако имате нисък баунс рейт. А нали знаете до какво води ниският баунс рейт? Познахте! Ангажираност/обвързване и индикации за полезно съдържание.
Ако не успеете да заинтригувате драгия потребител в първите 5 секунди от престоя му на вашата страница, то успех да го накарате да престои повече, след като още на пръв поглед не е открил това, от което има нужда.

Всичко това има вторични ползи – доверие, лоялност, маркетинг от уста на уста.

 

3. Поддържането на блог и линковете

Ако вашият блог е интересен, добре написан, вие ще започнете да печелите входящи връзки. Добре е редовно да споделяте информация за новостите в блога си чрез постове в социалните мрежи. Така полезното съдържание ще достигне до повече хора и шансът да го споделят нараства. 

Освен външни линкове, добре е да имате и вътрешни – да свързват други блог постове или страници в сайта ви. Важно е те да са тематично свързани и в помощ на читателя на блога ви.

 

4.  Социалните медии 

photo 2, seo, social media, blog
Споделянията в социалните медии са новият линкбилдинг.
Един от многото фактори, които допринасят за доброто класиране в Гугъл, това е колко входящи линкове получава сайта. За съжаление, това е лесно манипулируемо от така нареченото ‚”блек-хет SEO” и прилежащите му техники като: невидим текст, създаването на фалшиви сайтове, чиито връзки да сочат към сайта, който оптимизирате и т.н. В резултат, Гугъл насочва вниманието си към social signals от Фейсбук, Туитър и Гугъл Плюс например, като неманипулируеми такива. Сега социалните медии и SEO заедно могат да осигурят връзките към сайта, от които се нуждаете.

 

5. Увеличете авторитета си в социалните медии чрез въздействие

С прости думи, Гугъл ще увеличи позиционирането на вашите блог постове и сайта ви, ако направите така, че съдържанието, което поднасяте да изглежда такова, на което може да се вярва. В допълнение, за да определи доколко то е такова, Гугъл взима предвид колко хора взаимодействат с вас и какво е вашето въздействие и влияние. Определянето на този фактор включва множество фактори като рич, съдържателност и отглас. Ако искате да направите проверка как се справяте с тези фактори, то задайте си следните въпроси: съдържанието, което публикувате, релевантно ли е на вашия бранд, колко хора достигат постовете и с колко души влизате в интеракция, която да носи бенефити за вас, независимо дали те са блогъри, брандове или потребители.

 

6.  Google обича Google+

Google +, SEO, SM, CONTENT 3

Това е съвсем обяснимо – един от критериите на Гугъл е именно представянето ви в едноименната мрежа. Отделяйте поне около 10 минути ежедневно за Гугъл + за да публикувате нещо в своя бизнес профил или в някоя от групите, в която членувате. Съсредоточете вниманието си върху това, съдържанието, което планирате да изложите да доказва на Гугъл, че то е дотолкова значимо, че да бъде позиционирано високо от търсещата машина.

 

7. Google използва Twitter, за да открие ново съдържание

Интернет е постоянно растяща публична библиотека, която обаче няма единна централна система, за навлизащи попълнения. Благодарение на индексирането на Гугъл ние знаем къде да търсим и намерим това, което ни трябва. Този процес обаче може да се окаже доста скучен поради огромното количество информация, произвеждано всеки ден и всеки час. С помощта на Туитър, съдържанието, което има по-голяма притегателна сила, може да намали времето, за което Гугъл търси съдържанието, което изисквате. Туитовете и ретуитовете и времевата рамка на постване и споделяне има основно значение при индексирането. Контекстовото ндексиране е важно, защото колкото по-бързо бъдете индексирани по този начин, толкова по-бързо ще бъдете наградени с органичен трафик.

 

Всичко, което набелязахме дотук, следва да предствалява съществена част от усилията за достигане на добри резултати. Успешното им изпълнение е въпрос на много работа и добро целеполагане. Важно е да не забравяте, че 3-компонентната система действа тогава, когато се разглежда нейната цялост. Ако работите на парче, ще бележите резултат на парче.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...