22 ное

Как да накарате Google да индексира сайта ви и страниците от блога Ви за по-малко от 15 минути

на първо място в Гугъл за 15 мин.

 

Дали е възможно Google да индексира вашия сайт за по-малко от 15 минути? Да, това е напълно възможно!

Има някои доста ефективни методи, чрез които може да накарате Google да индексира вашия сайт и да се актуализират уеб страниците си по-бързо. Дори в някои случаи, Google индексира URL адреси за по-малко от 5 минути.

Преди да установим начините за индексиране на нов сайт или уеб страници на Google, нека първо разберем какво е Google индексиране и причините, поради които Google не иска да намери и индексира нов сайт или уеб страници. Това е много важно, тъй като по този начин можем да избегнем бъдещи актуализации на Google и да защитим съдържанието си.

Какво е Google индексиране и как Google индексира уеб страниците?

Обхождането на сайтове и индексирането им е сложен процес, който търсачките използват, за да намерят информация в интернет.

По принцип, преди да индексират уеб сайт, търсачките трябва да намерят и да обходят сайта. Преди да го направят, търсачките трябва да са в състояние да следват линка. Има много случаи, в които уебмастърите не искат търсачките да следват връзката. Така че в тези случаи, търсачките не могат да бъдат в състояние да индексират уеб страницата и я нареждат на страницата с резултати от търсещите машини. Това е страницата, показана от търсачката в отговор на запитване от търсещия. Основният компонент на тази страница е списъка на резултатите, които се връщат от търсачката в отговор на заявка за ключова дума, въпреки че страницата може да съдържа и други резултати, като например реклами.

Всички търсачки използват програми, наречени уеб паяци или уеб роботи, за да обхождат уеб страниците. Уеб роботът на Google е Googlebot, който обхожда съдържанието на целия интернет и помага да се събере полезна информация. За Bing търсачката, това е Bingbot. Yahoo търсачката събира уеб резултати от Bing. Така Bingbot спомага на Bing и Yahoo търсачките да добавят ново съдържание. Baidu използвате уеб паяк, наречен Baidubot. Yandex търсачката използва Yandexspider за да намери ново съдържание за уеб индекс Yandex.

Сега да си зададем въпроса: защо Google не индексира вашите уеб страници?

Има много причини Google да не индексира уеб страниците ви. Както вече знаете, уеб индексирането се извършва на три етапа. Първо Googlebot следва връзката (URL) и обхожда уеб страницата, за да намери полезна информация и след това прави индексация на бази данни на Google. Индексът по правило е число, букви или друга комбинация от символи, посочващи мястото на елемент в някаква съвкупност или характеризиращи състоянието на някаква система, например показател за активност, производителност, развитие, изменение на нещо. Когато човек търси нещо в Google, Google ще използва различни фактори (известни като фактори за класифициране) и списъка с резултати в рамките на няколко милисекунди.

Можете да разберете дали Google вече е индексирал вашия сайт и уеб страници лесно, просто като въведете индекс на сайта при търсене.

Има някои категорични причини, поради които Google не индексира уеб страниците.

2 на челни позиции за 15 мин., индексиране

1. Ако не актуализирате блога си редовно, това ще бъде една от най-важните причини, поради която Google няма да индексира уеб страниците ви. Ако не добавяте ново съдържание и не актуализирате по-стари публикации, как да убедите Google, че вашият блог не е мъртъв? Как да убедим Google, че все още искаме да поддържаме темите си и се интересуваме от тях, а и искаме и други да споделят това с нас?

2. Най-лесният начин да накараме Google да индексира нашите уеб страници всеки ден е да актуализираме блога си. Не е нужно да добавяте различни или нови мнения всеки ден. Вместо това може да актуализирате по-стари публикации. Добавете актуално съдържание и информация и я разпространявайте в социалните мрежи. Това не само ще убеди Google, че сте активен блогър, но също ще доведе и до допълнителен трафик.

3. Чрез актуализиране на старо съдържание, можете да увеличите шансовете на уеб страниците си да бъдат класирани от търсачката. Причината се крие в това, че Google показва свежа информация, което е фактор.

4. При актуализиране на съществуващите публикации в блога, не бива да забравяме тази тактика.
Също така, трябва да бъдем сигурни,че съдържанието отговаря на темата. Понякога заглавието подвежда читателите, а статията разочарова. Така че, трябва да сме сигурни, че статията отговаря на обещанията, които дава заглавието.

5. Грамотно написаната статия вдъхва доверие и дава тежест на информацията. Ако си позволим елементарни граматически грешки, ще изгубим доверието на читателите. Хубаво е да ползваме инструменти за проверка на граматиката, които да коригират евентуално допуснати пунктуационни или граматически грешки.

6. Не бива да се подценява и богатството на използвания речник. Ползването на синоними и недопускането на повторения прави статията интересна и увлекателна, а също и повишава шанса за намирането й по по-голям брой ключови думи. Използвайте инструменти за намиране на синоними на думите, които вече сте употребили и обогатете смисъла и съдържанието на текста си.

7. Хубаво е да се добавят и подходящи връзки, свързани със съдържанието. Това ще повиши ефективността при обхождането на вашия блог от Googlebot . Но не бива да се прекалява, защото прекалено многото връзки могат да разсеят или натоварят съдържанието, така че да не може да се изконсумира то докрай.

8. Важна е и актуализацията на стара информация. Някои данни може не само да са остарели като интерес, но и да се станали неверни поради нови открития. Това важи в пълна сила и за изображенията, които влияят директно и много по-бързо на читателите. Трябва да сме сигурни, че предлагаме интересна и съвременна информация, която вълнува, без това да ни спира да ползваме и историята, като образователен спътник, разбира се. Има разлика между остаряла информация и исторически факти!

9. Google със сигурност ще пренебрегне вашия блог, ако нямате достатъчно трафик. Така че трябва да се научим да привличаме внимание и да сме на върха на деня, точно както бихме го искали, ако бъдем в компания и упражняваме контакт очи в очи. Ако сме скучни, безинтересни, не умеем да се изразяваме, ако не сме информирани за случилото се вчера или тази сутрин или пък изказваме твърдения, които вече са официално отхвърлени…Е, тогава със сигурност не можем да очакваме, че дълго време ще сме заобиколени от хора – те просто ще се отдръпнат и отдалечат към някоя по-забавна личност. Нали?

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...