23 юни

Как да получим повече кликвания на рекламите във Facebook

как да получим повече кликвания на рекламите във фейсбук

Мрежата, към която все повече и повече търговци се обръщат тези дни, е Facebook. Тя бързо се превръща в платформа за платени реклами. Невероятното нещо при него е масивната вградена аудитория, която можете да достигнете. Хората прекарват много време във Facebook. Всъщност, средният човек прекарва по 40 минути всеки ден. Как можете да получите повече кликвания върху вашите Facebook реклами?

 

Насочване към демографския профил

Вие буквално имате под ръка хора от всички сфери на живота, които влизат в профила си всеки ден. Поради тази причина е абсолютно задължително да редуцирате аудиторията си така, че рекламите Ви да се показват на точните хора. Това се прави, като конкретизирате демографския диапазон, към който се насочвате, и позволите на Facebook да знае точно до кого се опитвате да достигнете. За щастие Facebook прави това доста лесно. Това е просто въпрос на насочване към потребителите въз основа на фактори като местоположение, интереси, възрастова група, пол и т.н. След като създадете кампания и рекламен профил в Мениджъра на реклами, ще стигнете до следната стъпка: рекламният Ви набор. Това е мястото, където “определяте аудиторията, бюджета и графика си”.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете местоположението си и да създадете радиус, за да се уверите, че рекламите Ви се показват само в и около вашето местоположение. За да направите това, трябва да влезете в полето “Добавяне на местоположения”. След това ще искате да изберете правилния радиус. Настройката по подразбиране е +25 мили, но можете да я промените, като кликнете върху + 25мили. След това ще искате да изберете подходящата възрастова група за демографската си група. Настройката по подразбиране е 18 – 65, но можете да я коригирате. Ако се насочвате само към определен пол, можете да изберете мъжете или жените в секцията “Пол”. Разделът “Езици” е доста очевиден. Областта, на която наистина трябва да обърнете специално внимание, е “Подробно насочване”. Сега за очевидното – образите.

Една от причините, поради която обичаме рекламите във Facebook, е, че това е една от първите платформи, която ни позволява да използваме изображения. Но, разбира се, няма да е достатъчно едно просто изображение. Картината, която ще използвате, трябва да доминира над рекламата Ви, така че трябва да избирате много внимателно. Целта е проста. Вие искате веднага да вземете вниманието на потребителя. Сигурен начин да направите това е да използвате много контраст. За предпочитане е светъл фон с по-ярки изображения на преден план. Хората са склонни да реагират положително, ако виждат други хора в рекламите. Това помага да се създаде емоционална връзка, която прави потребителите по-доверчиви към рекламите. Ето защо трябва да използвате изображения в рекламите си.

повече кликвания на рекламите във Facebook

Използвайте снимки на други хора, които се усмихват. Това е идеалното място за използване на изображения на привлекателни хора. Ясно е, че терминът “привлекателен” е по същество субективен, но определено е фактор за получаване на кликвания. Обикновено трябва да използвате изображение на привлекателна жена, ако рекламата ви е ориентирана предимно към мъже и обратното. Трябва ли да използвам шаблонни снимки? Инстинктът на много търговци във Facebook, особено когато те започват, е да използват шаблонни снимки. Това е бързо, лесно и евтино (Facebook ги предоставя безплатно). Но това е нещо, което със сигурност трябва да се избягва. Защо?

Много от шаблонните снимки имат изкуствена атмосфера и изглеждат доста аматьорски. Губи се и автентичността на посланието. Повечето хора са свикнали да виждат истински снимки на приятелите и семейството си във Facebook, така че посредствените снимки на склад просто ще ги отблъснат. Вместо това опитайте да използвате реални изображения, защото те са склонни да получават повече кликвания.

 

Изработване на перфектното заглавие

Друг ключов елемент на страхотната Facebook реклама е вашето заглавие. Заглавието, което използвате в съдържанието си, е изключително важно. За да изложим нещата в перспектива, трябва да споменем, че 8 от 10 души четат заглавието, но само 2 от 10 четат останалото. Ако трябва да използвам две думи, за да опиша перфектното заглавие, те щяха да бъдат: кратко и специфично.

Постове с дължина по-малко от 80 знака получават 66% по-висока ангажираност, отколкото по-дългите публикации. Много кратките публикации – тези от един до 40 знака – генерират най-висока ангажираност. За да “бъдем конкретни”, то заглавието ни трябва да е насочено директно към нашето предложение.

За потребителите на Facebook трябва да е ясно коя е вашата оферта и елементът на объркване трябва да е нулев. Само с едно изречение или две, трябва да мотивирате потребителите на Facebook и да ги накарате да предприемат действия и да кликнат. Но се оказва, че това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Съществува обаче различна формула, която трябва да увеличи драстично броя на кликванията ви:

Включете своето лично мнение
Предложете социално доказателство
Синхронизирайте публикациите си

Оптималното време за публикуване на Facebook според експерти е между 9:00 и 19:00 часа. Всичко това, взето заедно, със сигурност ще проработи!

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...