19 май

Как да привлечете 20 000 посетители във Вашия блог за 90 дни?

Blog

Искате ли да направите тази година най-добрата в живота Ви? Следвайте съветите, описани по-долу и можете да сте сигурни, че това ще Ви се случи.

Нарастването на трафика в блога Ви не е висша математика. Ако беше толкова трудно, как толкова много блогове генерират 500000 – 1000000 посетители на ден? Вярно е, че такъв трафик не се постига за една нощ. Това отнема последователни усилия в течение на продължителен период от време.

Може да има много “добри” причини защо блогът Ви не генерира 20 000 посетители всеки месец, защото за да бъдем честни, блоговете са си трудна работа. Но така е с всеки вид бизнес модел, независимо дали е онлайн или офлайн.

С тази статия се стремим да демонстрираме как можете да привлечете 20 000 посетители към Вашия блог в рамките на 90 дни, като за целта се използват стратегии, които вече са доказали ефективността си.

Ако наистина искате да видите промените в блога си, Вие трябва да създадете подходящия вид съдържание, което хората искат да четат и споделят.

Ако последователно прилагате изброените техники по-долу в период от три месеца, без да се отказвате, ще генерирате много квалифицирани посетители към Вашия блог – вероятно 20 000 или повече.

Не забравяйте, че трябва да бъдете постоянни, защото това е ключът към блоговия успех.

1. Публикувайте в сайтовете на вестници и списания

Знаем, че точно в момента си мислите: „Как така? Аз съм просто един блогър“. Защо трябва да Ви притеснява да пишете за популярни онлайн списания?

Има огромно търсене на добри писатели. Достигането извън пределите на собствения Ви блог може да донесе страхотни награди. Време е да представите своите топ идеи на редакторите на онлайн списания. Не трябва да бъдете опитен журналист, за да пишете за списания, а просто Ви трябва талант, който да демонстрирате.

Съветваме Ви да се съсредоточите по-специално върху медиите със силно онлайн присъствие. Само погледнете промяната в средната ежедневна медийна консумация и няма как да не се съгласите, че интернет е голяма сила.

Ако сте бизнес предприемач, публикацията Ви в бизнес списание може да генерира по-целенасочена аудитория в блога Ви, тъй като това е от значение за бизнеса. Някой общ вестник или списание в печатен формат не е добър избор за Вас.

Нещо повече, онлайн читатели на повечето списания надминават офлайн читателите.

Представете си колко посетители ще привлечете в блога си за 90 дни, ако имате материал в някой популярен сайт. Милиони хора се абонират за онлайн списания и много от тези хора никога не пропускат издание и публикация.

2. Обърнете внимание на дългоопашатите ключови думи със задълбочено съдържание

Дългоопашатите ключови думи са не само отговорни за генерирането на органичен трафик, но и превръщат потребителите при търсене в потенциални клиенти.
Стана ясно, че фокусът в търсенето днес е върху това, което искат потребителите, а
не върху ключовите думи, които маркетинговите специалисти имат желание да класират.

Модерният контент маркетингов подход се случва по този начин: първо се идентифицират нуждите на аудиторията. След това може да се намерят точните ключови думи, които потребителте използват, за да търсят информация. Това ще помогне, за да се посрещнат техните нужди и да се отговори на въпросите им. Следва да се напише и представи силно съдържание, което е по дадения въпрос.

Дългоопашатите ключови думи са наречени така не само защото те съдържат три или повече думи, но и поради тяхното естество и мисловния процес зад тях.
Хората, които търсят с дългоопашати условия са мотивирани и с малко побутване, те ще купуват Вашия продукт или ще се абонират за Вашия блог.

Дългоопашатите ключови думи привличат правилния за Вас трафик. Няма значение на колко години в блогът Ви – ако приветствате ефективното маркетингово съдържание и се насочите към дългоопашати ключови фрази, без да се опитвате да манипулирате алгоритъма на търсене, ще привлечете повече посетители към Вашия блог.

Чрез създаването на вечнозелено съдържание и капитализиране на дългоопашатите термини за търсене, Ви чака голям успех.

3. Привлечете референтен трафик чрез онлайн партньорства

Изградете референтни източници на трафик и със сигурност ще допринесете за по-голям поток от посетители. Когато става въпрос за движещи се посетители към Вашия блог, социалната мрежа е новото търсене. С други думи, социалните медийни мрежи ще подсилят отношенията Ви с хора, които имат капацитета да разширят Вашето съдържание. Интересното е, че социалността генерира повече референтен трафик от търсенето.

Дейността в социалните медийни мрежи ще Ви се отплати в крайна сметка. Няма значение, че Вие не искате и не молите Вашите последователи да посетят блога Ви. С течение на времето, докато вие продължавате да придобивате по-богат опит, те ще се чувстват длъжни да проверят Вашия бизнес портал.

Социалната мрежа е могъща. Гугъл бича социалните сигнали. Гугъл ясно заяви, че социалните сигнали не са част от алгоритъма им, но страничните ефекти на социалните сигнали помагат на Гугъл да взима по-умни решения въз основа на данните за поведение на потребителя.

Топ медийните сайтове използват социалните мрежи, за да привличат опорен трафик. В действителност Фейсбук е номер 1 социален източник на трафик за новинарските сайтове.

4. Използвайте правилната стратегия, за да докарате трафик

Блогърството е повече от писане на публикации в блога. Ако тепърва започвате като блогър, добре е да се стартира от създаването на блог постове и изграждане на Ваша аудитория.
Но с течение на времето ще осъзнаете, че Вашите читатели не искат повече съдържание, а по-полезна информация.

Това означава, че Вие трябва да започнете да създавате медиен тип съдържание. Трябва да подготвяте разнообразни теми и да станете последователни в това – дори и да не виждате началния тласък в трафика.

Едно нещо е сигурно – изграждането на блог аудитория не е лесна задача. Това изисква много труд и творчество, но не се отказвайте.

Не очаквайте бързи резултати. Задайте си цел за 90 дни – идеална времева рамка за учене, правене на грешки, доказване и подобряване на Вашите усилия.

Сега, когато сте въоръжени с правилните инструменти, казуси и тактиките, които ще Ви помогнат да докарате поне 20 000 посетители във Вашия блог, Вие сте непобедими. Не е необходимо да прилагате всички техники, които изброихме. Просто изберете една от тях и работете с нея. Гарантираме, че ще има резултат.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...