30 юни

Как да развием онлайн магазина си за час на ден

Как да развием онлайн магазина си за час на ден

Всеки мечтае да получава пари, най-вече редовно, от работа или чрез инвестиции. Това е мечтата, нали? За да можете да се отпуснете и просто да наблюдавате как бизнесът ви носи печалба. За съжаление, това рядко се случва. Понякога всички се чувстваме като работохолици.

Приятно е работата ти да е като игра и да я обичаш, също така. Ако това се е случило с вас, то 15-часовият работен ден не ви дотяга. Ако имах възможност да работя на 4-часова работна седмица, а през останалото време да лежа на хамак, щях да се побъркам!
Но в живота това е факт – работата отнема много време!

Чувал съм от толкова много предприемачи, които бяха изненадани колко време е необходимо, за да ръководиш бизнес онлайн и да го накараш да потръгне. Мисля, че това е така, защото в Интернет е лесно да започнете бизнес. Но не е по-лесно да го поддържате. Всъщност, това че може да отделяте съвсем малко време за бизнес, който ви носи приятен и постоянен доход, е вярно. Всъщност е възможно да прекарате само един час на ден и да изградите успешен бизнес. Точно така: един час. Но трябва да вършите правилните неща. В противен случай ще изгубите времето си.

Повечето хора, които се занимават доста отдавна с онлайн маркетинг, например повече от десетилетие, са загубили много време през годините. Трябвало е да научат почти всичко сами, включително как да отделят по-малко време за маркетинг и административни задачи. По-долу са изброени някои съвети, които да ви помогнат да направите супер ефективен маркетинг и това да ви отнема само час на ден. Това няма да е лесно и ще изисква да се посветите, но със сигурност ще можете да го използвате веднага, за да подобрите бизнеса си и да отделите по-малко време за маркетинг.

 онлайн магазин стратегии за маркетинг

Създаване и споделяне на съдържание (20 минути)

Тази стъпка идва с малко предупреждение.
По-дългото съдържание работи по-добре. Читателите и търсачките го обичат.
Проблемът е, че по-подробното съдържание отнема повече от 20 минути, за да се създаде. Ако можете да напишете висококачествена статия от 3000 думи за 20 минути, тогава я направете! Но за повечето от вас това няма да е така.
Вероятно няма да създадете цяла част от съдържанието в един ден. Но ако прекарате 20 минути от деня си без да правите нищо освен да създавате съдържание, ще имате готово парче за 3 до 5 дни.

Знам, че това изглежда като дълго време, но не се притеснявайте – има тайна. За тази нужда трябва да използвате редакторски календар. В крайна сметка така ще постигнете дългосрочни резултати. Така че не забравяйте да го направите и да използвате редакторския календар в цялостната си стратегия за съдържанието.

Идеята тук е винаги да бъдете пред себе си и да имате повече съдържание, отколкото ви е нужно. Най-добре е да имате съдържание за около месец напред, което да е в готовност във всеки даден момент.
По този начин винаги ще имате готовност за ново съдържание. Ако поддържате този процес и отделяте време всеки ден за писане на нов материал, никога няма да изчерпите съдържанието си.

 

Изграждайте силни връзки (15 минути)

Ето къде ще направите още по-практичен маркетинг с популяризирането на вашето съдържание. Целта е да споделите своя продукт или услуга и да съобщите стойността си на милиони потенциални клиенти. Но как достигате до тези милиони потенциални клиенти? Има два метода: входящи линкове и социално общуване. Входящите линкове са хлябът и маслото на всяка добра SEO стратегия. Но за маркетинга на вашия магазин за електронна търговия, вие ще искате да създадете по-целенасочена стратегия за обратна връзка.

 

Стратегически маркетинг в социалните медии (15 минути)

онлайн магазинАко сте правили всякакъв вид онлайн маркетинг повече от седмица, най-вероятно сте работили с големите социални мрежи като Facebook, Twitter и Instagram.
Всъщност там много фирми се провалят. Те не оптимизират своите социални маркетингови стратегии, така че в крайна сметка получават ниска възвръщаемост на инвестициите.
Уверете се, че имате страници във всички големи мрежи. В допълнение към големите три (Facebook, Twitter и Instagram) обмислете за някои от тези социални мрежи:

YouTube
Pinterest
Reddit
Snapchat
LinkedIn
Google+
Periscope

Не прекалявайте. Помислете все пак и за количествата. Управлението на множество социални медийни сайтове е изтезание без специален екип.

Преди да създадете кампаниите си и да доминирате в социалната сфера, имайте предвид следната интересна информация:
Вероятно сте чували за Закона на Парето (известен още като правило 80/20). Той гласи, че 80% от вашите резултати идват от 20% от вашите усилия. При много събития приблизително 80% от ефектите идват от 20% от причините. По същество Парето показва, че приблизително 80% от земята в Италия е собственост на 20% от населението; Парето разработва принципа, като отбелязва също, че около 20% от граховите шушулки в градината му съдържат 80% от общо добития грах.
Това е често срещано правило и в бизнеса: 80% от вашите продажби идват от 20% от вашите клиенти.

 

Насочване на PR (10 минути)

Мнозина смятат, че постигането на връзки с обществеността е мистично нещо, но наистина не е. И не трябва да бъдете PR експерт, за да го направите правилно.

Ето една идея, за да започнете:
Научете се да пишете добри изявления. Не е нужно да сте експерт-писател, за да създадете привлекателно съобщение за обществеността. За начало можете да видите какво правят другите компании и да ги копирате. С течение на времето ще откриете свой собствен стил.

 

Целта тук не е просто да отделите по-малко време. По-дълбоката стратегия е механизмът, лостът, който ще подхванете, за да постигнете целта си. Така ще отделите по-малко време, правейки неща, които имат голям потенциал.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...