2 юни

Как да създадем SEO оптимизирана начална страница

как да създадем SEO оптимизирана начална страница

Оптимизираната начална страница изглежда проста концепция. В основата й е използването на ключови думи. Целта на това SEO оптимизиране е страницата ви да се класира на челни места в търсачките. Ако се използват по-употребими ключови думи, то на тази основа е трудно да се получи по-предно „класиране“. Това си е проблем, когато конкуренцията в нета е така чудовищна. Все пак целта е да се доберете до вашите потенциални клиенти максимално лесно.

Изборът на ключовата дума си остава важен момент. Тя трябва да носи не само препратка към вашата марка, продукт или действие, но може да е мостче към подсъзнателни процеси у потребителя.

 

Какви могат да са основните ви цели в това направление?

1. Обяснете на Google и на посетителите на сайта, какво прави вашата компания.

2. Улесняване чрез интуитивна навигация. За това допринася ефективната структура на сайта, така че посетителите да намерят това, от което се нуждаят.

3. Отговорите на важни въпроси ще дадат възможност посетителите да стъпят на здрава основа и се потушат техни страхове или колебания. Това се прави до голяма степен чрез богато съдържание и социални доказателства.

Съчетаването на тези фактори –ключовите компоненти, интуитивната навигация, както и богатото достъпно съдържание, ще улеснят достъпа до вашия сайт.

Как да се постигнат тези цели?

Има вариант на добре конструирана и напълнена страница, към която да погледнем като модел. Нека да видим кои са съставните елементи:

 

Лого и навигация

Присъствието на лого е очевидно. С него засилвате идентичността на марката ви. Що се отнася до вашата навигация, това означава подбор на всички основни раздели на вашия сайт.
Чрез това посетителите бързо ще стеснят търсенията си и по-лесно ще намерят това, което търсят. Просто направете навигация с лесно видими елементи и в логическа последователност.

 

Обяснете какво прави вашата компания

Това е изключително важно. Кратко и ясно да се обясни точно какво прави вашата компания и продукта, който предлагате.

Не трябва да има никакво съмнение какво включва вашата оферта към потребителите. Целта е в крайна сметка бързо да създаде своя уникална точка за продажби.

Какво означава богато съдържание?
Препоръчват се най-малко 400 думи за отразяване на качествено съдържание на началната страница на сайта ви. Макар че има великолепни начални страници, които оперират и с далеч по-малко думи. Все пак ефективността е водеща, не количеството. Целесъобразно се подхожда. Словесното излишество натоварва и не развива ефективна комуникация.

 

Включването на ключови думи

Не трябва да е само една. Би било отлично, ако можеше да се идентифицираме само с една дума, но не на всеки е дадено да има такъв бекграунд. Не може да се каже със сигурност колко трябва да е техният брой, все пак трябва да не са много. Те непременно трябва да се връзват с темата на сайта ви и съдържанието на марката.Това ще послужи като ориентир на Google и укрепване на цялостното SEO на началната ви страница.

SEO оптимизирана начална страница

За това кои ключови думи да използвате, може да ви помогне самият Google. Апропо, самият Google вече извършва професионално тези неща, ако му ги делегирате. От вас ще се иска само плънката.

Та как да използвате Гугъл за намиране на подходящите за вас ключови думи?

Например използвате основна ключова дума „лаптопи”. Появават се резултати. За да се улесните, от там бихте могли да изберете други подходящи ключови думи, отговарящи на вашия профил.

Чрез това търсене в идеалния случай ще намерите няколко long-tail ключови думи. Например: “лаптоп сделки онлайн” и “преносими компютри за продажба”….Безспорно тази проста техника ще ви помогне да намерите жизнеспособно подмножество на ключови думи.

 

Заглавия

Те играят важна роля в SEO. Хубаво е да се възползвате максимално от тях на началната си страница. За тая цел някои от ключовите ви думи ще присъстват и в заглавията.

Използвайте само един хаш таг към главното заглавие. То трябва да ориентира към вашата марка и водеща тема. От там насетне можете да използвате и други, но в създаване на ефективна и логична йерархия.

 

Използване на визуални елементи

Всички знаем, че по-голямата част от хората реагират по-добре на съдържание, което е визуално ориентирано, а не само на изцяло текстова платформа.
В началната си страница е нужно да включите няколко изображения.
Препоръчва се използването на изображения/снимки с по-малки тела. Това дава възможност на посетителите да имат „островчета“ на привличане на окото, конфигурирани около нужната информация за компанията. На второ място улеснява създаването на допълнително обогатен текст.

 

Видео

Ако искате да сте една крачка напред, можете дори да помислите за използване на видео на вашата начална страница. Това ще ви направи още по-ексклузивни. Не трябва да се подценява, въпреки чe коства повече предварителна работа. То ще резонира с някои по-малки текстови блокове. В крайна сметка може да доведе до сериозни препратки.

 

Включете отзиви, препоръки от доволни клиенти

В сайта си е нужно да внесете и доказателства за употребата и ползата от вашата услуга/продукт. Те трябва да са убедителни и достоверни, а не изфабрикувани. Това са анонси или препратки към доволни клиенти. Те ще внесат така важната нотка на положително въздействие, точно заради доказателствената част.
Може да става дума и за препоръки, отзиви от доволни клиенти, или икони, линкове към успешни ваши потребители. Това може да се окаже аргументът, който ще натежи везната за избор във ваша полза.

 

Връзки

Навярно се чудите колко вътрешни връзки трябва да има на такава страница. Нека отбележим, че вътрешното свързване е неразделна част от SEO.
Добре е да се включат няколко подходящи връзки, развиващи допълнителни елементи на нещо важно, което сте постнали на главната си страница. Те обикновено се намират в долната й част и ще служат като опростена навигация за посетителите ви.

 

SEO e интелигентен начин да съвместите вашия онлайн анонс за бизнеса с тези на останалите, които са излезли на виртуалния пазар, както и с очакванията на потребителите. В него има техническа, има и съдържателна част. Те са в неразделно единство, затова всички елементи трябва да са в положение на синергия. Валиден е принципът: опростено, достъпно и максимално въздействащо!

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...