14 мар

Как фалшивата информация се отразява на локалното търсене

фалшивите новини как се отразяват на локалното търсене

Фалшивите новини и тяхното влияние върху избрани доминиращи заглавия в продължение на седмици, като изфабрикувани новинарски репортажи станаха заразни и изборните резултати шокираха нацията в САЩ. Но фалшивата новина е само едно от пипалата на смущаващата и нарастващата тенденция на фалшиво медийно съдържание. Заглавията просто разкриха какъв е много по-големият проблем: лекотата на разпространение, с която невярна онлайн информация се използва за манипулиране на поведението.

Манипулацията може да повлияе на поведението на потребителите, на поведението на бизнеса или дори поведението на софтуера, предизвикан от невярна информация, която се подава в системата му. Измамниците са силно мотивирани да се възползват – последните доклади цитират руските хакери, които са откраднали до $ 5 милиона на ден в приходите от реклама, представяйки се за фалшиви потребители в схема, маркирана с името “Methbot.”

Въздействието върху маркетинга е особено сложно. Тъй като потребителите търсят информация,която да им помогне да вземат решение за покупка, те се чувстват несигурни по отношение на достоверността на информацията, която получават като въздействия на ефективността на местния пазар за търсене. Онлайн рекламата вече е изправена пред предизвикателството да умее да печели доверието на потребителите и разпространението на фалшиво съдържание ще го нарани само повече. Още по-лошо, може да се харчат пари за реклама,която никой никога не вижда, да се състезавате в нелоялна пазарна среда, да страдате от ударите по репутацията ви чрез нелоялна и невярна информация или да плащате повече, отколкото трябва за продажба на продукти или услуги.

Да бъдем наясно колко невярна информация се използва, ще помогне на търговците да избягват проблемите и да се разграничат, когато те могат да бъдат засегнати, и да се спасят от главоболия и много похарчени на вятъра пари. Ето как се използва невярната информация:

 

1. Фалшиви новини

Фалшивите новини могат да имат много заглавия, но докато влиянието им върху маркетинга е непряко, то последващият ефект може да бъде фатален. Проблемът е, че фалшиви новини често предхождат истинските новини в движение и ангажираност

Рекламодателите могат да се подведат по сайтове, които възпроизвеждат фалшиви новини, защото следват максимата, че всяка публичност е добра реклама, или че фалшивите новини обикновено са стряскащи, лоши и провокативни, което води до повече гледане. Но трябва да обърнете внимание, че за разлика от източниците на фалшиви новини, рекламодателите имат нужда от повече от едно кликване, за да правят пари. Разкриването на една фалшива новина слага кръст на нейния източник и така рекламата ви остава в редовете на низвергнатите измамници.

Как фалшивата информация се отразява на локалното търсене

 

2. Фалшиви обяви

Реални места на фирми, които осъществяват търговия на физически места се борят с кол центрове, които създават фалшиви обяви в рамките на търсенето на местната екосистема , включително на Google. Тези фалшиви обяви дори имат фалшиви места на Google картите, създадени за повишаване на SEO и да придават на обявата си реално място и местно присъствие. Тези измами не само крадат клиенти далеч от истинските местни фирми, те често примамват и директно по телефона като се представят за истинските фирми, изпращат неквалифицирани сервизни техници да свършат някаква работа и искат дори по-високо заплащане, след като работата е завършена.

 

3. Фалшиви реклами

Има два вида фалшиви реклами, които се използват, особено в сайтове за социални медии. Първият е реклама, която поставя като заглавие история от основен издател. Историите могат да докладват на мнима смърт на известен спортист или някакъв фалшив скандал с знаменитост. Рекламата изглежда като съдържание от основния издател и показва неговото лого, URL и други опознавателни знаци, но когато се натисне върху нея, рекламата насочва към мястото на продажбите, което е истинската цел.
Другият тип реклама предлага фалшиви сделки или безплатни подаръци, за да привлекат купувачи. Снимки на истинския бизнес на продукти, кутии или витрини могат да бъдат използвани в рекламата, и име или URL на бизнеса също могат да бъдат показани. Но рекламите са наистина експлоатирани от измамници, които вземат кредитна карта и информация за плащането, след което вече плащанията не могат да бъдат спрени.

 

4. Фалшиви ревюта

Към днешна дата не са повече фалшивите, а отрицателните отзиви. Местните фирми обикновено се оплакват от загуба на клиенти и продажби при оценки от една или две звезди. Но силата на мненията се влияят при покупките от положителните отзиви. С мнения, които оказват влияние на решенията, за 92% от потребителите, положителните отзиви увеличават продажбите драстично. И все пак една честна, трудолюбива 3.5-звездно класирана компания ще е трудно да се конкурира с 4.5-звездна компания, която предлага подобен продукт или услуга. Фалшиви мнения изкуствено изкривяват очакванията и създават неравни условия.

 

Въпреки че много от самите измами не са нови, начинът, по който невярното съдържание и информация се използва за прикриване на измама или подобряване на степента на успех, е нов. Това е от решаващо значение, за да бъдем наясно и да се пазим от тези опити, както за себе си, така и в името на своите клиенти. Търсете отчетност и отказвайте да подкрепяте фалшиви новини или друга невярна информация като финансирате чрез реклама. Нашето бъдеще зависи от това.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...