15 авг

Как #хаштагът промени меркетинга в социалните медии?

Facebook

 

hash    За незапознатите, хаштаг  – # символът преди фраза или дума в социалните медии – изцяло промени начинът, по който малкия и среден бизнес комуникира с клиентите. За пръв път използват от Twitter през 2007 година, хаштагът вече се използва от Pinterest, Instagram и много други социални платформи. Хаштагът спомага да бъдат обединени в едно различни постове, публикации и туитове, в зависимост от това каква социална медия използвате. Може да проследите публикациите на различни хора, които нямат общо по между си, но пишат за едно и също събитие.

 Потърсете името или организацията, от която се интересувате с хаштаг и така ще може да видите какво смятат останалите за нея. Чрез хаштагът може да се свържете с хиляди хора, пред които да рекламирате вашият бизнес и услуги. Освен това важен инструмент за насочване към дадена аудитория, е да се включване към определени дискусии. Така показвате, че Ви е грижа и изпъквате пред тях на фона на конкуренцията. За да го постигнете, фокусирайте се върху две неща:

 

  1.       Вкарайте хаштаг в постовете Ви в социалните медии, за да привлечете нови фенове и последователи.

 

  1.       Използвайте хаштагът, за да откриете хора, които се интересуват от продуктите и услугите, които предлагате.

 

Ето някои начини, чрез които да постигнете цел №1: Когато споделяте дадено съдържание, включете и важен хаштаг, така че вашия пост да бъде достъпен за Вашата таргет група.

Освен това може да се възползвате от вече популярни хаштагове и да ги споделяте. По този начин вашите постове ще излизат като резултат, когато някой търси този хаштаг, което носи повече популярност на Вашата фирма.

Създайте и ваш собствен, уникален хаштаг, за да позволите на всеки, който се интересува от Вашата сфера на дейност, да се присъедини към дискусията. Използвайте го в различните социални медии – хаштагът е полезен само за последователи, които знаят за него – така че популяризирайте го, за да може хората да видят Вашия бранд.

Друг полезен съвет: не избирайте прекалено дълго име. Ако хаштагът е прекалено дълъг, това няма да позволи да последователите Ви да добавят свой коментар, поради ограничението на броят символи, особено в Twitter.

За да откриете своята таргет група, потърсете хаштагове с фраци, които Вашата аудитория използва. Не започвайте веднага да им предлагате продукти и услуги. Задайте въпрос, с който да започнете дискусия.

Освен това с помощта на хаштага може да проследите дейността на конкуренцията и да видите какво казват другите хора за тях. Може да добавите важни и ценни съвети, с които да се включите в разговора, като така ще привлечете внимание към вашия бранд и ще спечелите повече последователи.

За автора

Веселин Иванов Веселин Иванов е съосновател на SEO студио Delow. Той е водещ специалист в сферата на SEO оптимизацията и управление на платени реклами PPC. Най-важното за него е ROI или възвръщаемостта на инвестициите в една рекламна кампания.

Плод на неговият труд са много ефективни маркетингови стратегии, които водят до ръст в продажбите от 30% до 600% за първите 6 месеца на кампанията.

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...