18 яну

Оптимизирате ли off-page съдържанието си?

off page SEO

Off-page съдържанието, за което трябва да се погрижим, се отнася до няколко елемента, към които трябва да се насочим – например получаването на качествени външни връзки, сочещи към сайта, който обслужваме. Колкото по-висока е стойността на тези връзки, толкова по-високо се оценява стойността на уебсайта. Придобиването на външни връзки не е въпрос на еднократно усилие. Новите връзки трябва да се създават често, така че сайтът ни да не се превръща в остаряла информация. Честото добавяне на външни връзки спомага да запазим мястото си в класацията на търсенето за дълъг период от време. Оказва се, че най-важните аспекти на оптимизиране на сайта реално се намират извън него. Това наистина звучи като обратен ефект, но в действителност, днес търсачките определят стойността и значението на сайтовете, базирайки се на връзки, които получават от други сайтове.

Това се нарича външно SEO или off-page оптимизация се осъществява от източници, различни от вашия сайт. Високите стойности при класирането на търсещите машини не се постига без изграждане на качество на връзките. Линковете са сериозна стратегия за локализиране на един сайт. Линковете са двигателят на оптимизацията и всеки специалист в тази област трябва да знае това. За постигане на дългосрочни резултати за оптимизиране е от изключителна важност оптимизацията да включва комбинация от входящи и изходящи връзки(линкове) към различни сайтове, свързани с вашата дейност.

В днешни дни, оптимизирането на off-page съдържанието на сайта изисква социализация и включване към интересите на различни социални медии. Социалните мрежи са може би най-влиятелният начин да получите високо качество на обратните връзки от силните сайтове на деня.

Ефективността на off-page SEO изисква от вашия сайт баланс между източниците на информация и препратките, защото те са важни за търсачките. Например, една връзка, която съдържа вашата основна ключова дума, включена в сайт с подобно съдържание, близко по тематика и ключова дума, има много различни степени на значимост, в сравнение с линк с ключовата дума, използван в контекста на сайт с несходна или различна тематика от вашия сайт.
Общият Ви успех се задвижва от широка гама от външни SEO практики, които включват, но не се ограничават до:

Линкове – това са хипервръзките, интегрирани в самото съдържание, които водят до определен сайт, свързан или не, за жалост, със съдържанието, с което в дадения момент се запознавате.
Схема на сътрудничество – обмен на връзки със сайтове с подобно съдържание, обща аудитория и свързани интереси.

Социална медия – Социалните медии са част от съвременната онлайн комуникация и позволяват създаването и споделянето на информация, идеи, професионални интереси и други форми на изразяване чрез виртуални общности и мрежи.
Реклама – рекламата си е реклама. Рекламата е аудио или визуална форма на маркетингова комуникация, която работи открито, най-вече е спонсорирана, а също е и не лично съобщение и обръщение за насърчаване при продажбата на един продукт, услуга или идея.
Тези практики са част от интернет маркетинга:

Интернет маркетинг – или още наречен онлайн маркетинг или дигитален маркетинг, е форма на маркетинг и реклама, която използва интернет, за да предостави промоционални маркетингови съобщения до потребителите. Тя включва SEO (оптимизация за търсещите машини), имейл маркетинг, маркетинг в търсещите машини (SEM), маркетинг в социалните медии, различни видове дисплей реклама (като например уеб банер реклама) и мобилна реклама. Както други рекламни медии, интернет рекламата, включва както издател, който допуска реклами в своето онлайн съдържание, и рекламодател, който осигурява рекламите да бъдат показани заедно със съдържанието на издателя.

Оптимизацията за търсачки и постигането на високо класиране се свежда до едно нещо, приложимост. Докато добрите позиции на сайта в търсачката определено ще доведат до увеличаване на трафика (посетителите) към вашия сайт, то движението няма да има никаква стойност, ако не предоставяте съдържание с такова качество, каквото посетителите търсят. Ако съдържанието не отговаря на търсенето на потребителите, те бързо ще напуснат сайта и е малко вероятно да го посетят отново.

От само себе си се разбира, че Съдържанието е цар и неговото качество, което трябва да отговаря на нуждите на посетителите на вашия сайт, ще определи колко време ще царува. Това е мястото, където основният принцип поставя отговорът на въпроса: защо е от значение вашият сайт да бъде издигнат в резултатите от търсенето. Когато правилното off-page SEO поставя на правилното място вашият сайт, то неговото значение и власт започват да нарастват.

Нека да припомним и обобщим, че off-page оптимизацията не се отнася до вашия уеб сайт, когато говорим за неговото съдържание и изглед – те са част от on-page оптимизацията. Тя особено е строго необходима при сайтове, които са свързани с конкурентни бизнес услуги и стоки.

За да потвърдим, че имаме отлична външна оптимизация, трябва да сме сигурни, че сме постигнали едно авторитетно ниво относно репутацията на сайта в интернет пространството.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...