25 май

Най-добрите практики за Тwitter

най-добрите практики за twitter

Twitter е онлайн платформа, на която регистрираните потребители могат да публикуват съобщения, снимки, видео, както и да общуват по между си чрез текстови съобщения – tweets, които, в края на 2017 г., вече могат да съдържат до 280 символа. Ако не сте регистрирани в Тwitter, може да разглеждате снимки, видеа, да четете съобщения, но не можете да публикувате такива.

Централният офис на Twitter се намира в Сан Франциско, Калифорния. По света има над 25 офиса на компанията.  Всичко, което се случва по света, първо се отразява в Тwitter. Новини, спорт, развлечения, ежедневни дейности, мероприятия, изкуство, реклама. Събитията могат да бъдат представени чрез текст, снимки, видео или стрийминг. Ако не сте го видели в Twitter, значи не се е случило.

Като бизнес, който започвате, развивате или вече сте на гребена на вълната, трябва да знаете, че платформата предлага редица възможности за ангажиране на целевата Ви аудитория по начини, които все още до голяма степен са уникални. Използвайте пълноценно платформата с по-долу изброените доказани техники, за да увеличите популярността, приходите си и да наложите марката си. Не спирайте да изучавате нови практики. Бизнесът непрекъснато се развива и е нужно да тичате достатъчно бързо, за да сте в първите видими редици. Технологиите също се самоусъвършенстват, подпомагани от ръцете на специалисти, така че, тичайки неуморно, пак ще отнеме време и голяма всеотдайност, за да видите положителни резултати в отражение на вашия бизнес.

Бъдете креативни. Не забравяйте, че трябва да се откроите в тълпата от над 310 милиона потребители. Следвайки праволинейно най-важните и добри практики в Twitter, вие ще постигнете желаната цел – да бъдете забелязани. Преди да се насладите на успеха трябва да знаете от къде да започнете. Ако боравите хаотично с Тwitter, най-вероятно ще си загубите времето. Както и ще имате пропуснати ползи от трафик и клиенти. Twitter може да направи много за вашия бизнес. Вижте как успешно може да реализирате вашия профил.

 

1. Използвайте всичките 280 знака

Имаше противоречиви мнения относно увеличаването на използваните символи в един tweet от 140 на 280 броя. Но проучванията показват, че по-дългите публикации привличат повече внимание. Сериозните потребители искат да бъдат информирани. Те са любознателни и внимателно подбират интересите си. По-голямата дължина на съобщенията говори за интелектуален потенциал и значимост. Благодарение на нея се развива творческия изказ, граматиката и професионализма – така достигате и до наистина заинтересованите, като им показвате прецизност, отношение и квалитет. По-дългите текстове се превръщат в блог-статии, които могат много да кажат на целевата ви аудитория. Тъй като повечето хора използват предимно кратките форми на съобщения, това ще ви отличи.

 

2. Търсене и добавяне на ценни Twitter последователи

Ако се опитате да изградите последователи и аудитория буквално от нулата, не очаквайте това да се случи бързо и лесно. Може да ви хрумне дори да прибегнете до закупуване на последователи, което ще се превърне в опасен капан. Вашият профил ще блести по-ярко с естественото натрупване на ангажирана аудитория. Така че първото и задължително нещо, което трябва да направите, е да последвате самите вие всички водещи фирми от вашия бранш, както и свързаните с него. Следвайте лидерите. Като ги оценявате по този начин, чрез следването, вие правите оценка и на себе си.

 

3. Оптимизирайте своя Twitter

Изграждането на стабилна и вярна аудитория в Twitter не трябва да ви бъде в огромна тежест. Всичко опира до това да знаеш къде да погледнеш и съответно как да бъдеш намерен. Някои от най-важните и добри практики на Twitter се отнасят до видимостта. Бъдете видими. Ето защо оптимизирането на вашия Twitter е толкова важно. Колкото по-добре сте се ориентирали, за да можете лесно да търсите и откривате, толкова повече хора и ще ви видят.

 

4. Винаги бъдете готови за взаимодействие

Twitter е създаден с идеята за обмен на кратки съобщения – дистанцирани, информативни, бързи, неангажиращи. Но бизнесът в Twitter изисква повече. Наложи се практиката на въпроси и отговори. Взаимодействието се оказва важно. Навременната реакция и ангажираност с интереса на потребителя се оказва ключов момент в развитието на дадена марка. Обратната връзка говори за професионализъм, вслушване в изискванията, интерес към клиента като личност. И се отблагодарява за съществуването си. Клиентите се нуждаят от внимание и всеки си има своите лични аргументи, забележки и търсения. Може да не успявате да задоволите претенцията на всеки, но отношението, което ще проявите, ще е равно на спечелването на още един глас. Затова балансирайте между рекламата и контактите. Ангажирайте се, взаимодействайте. Покажете, че сте тук, на разположение.

 

5. Формулирайте целите си в Twitter

Всеки маркетинг, стъпващ на социалните медии, трябва да има набор от цели за всяка една отделна социална мрежа. За да се наслаждавате на ефективни резултати, не забравяйте да адаптирате бизнес-целите си с целите на социалните медии. С Twitter трябва да имате конкретни цели, за да сте сигурни, че усилията ви се заплащат и че няма да си загубите времето. Създайте си цели и ги следвайте: да получа 10 последователи; да публикувам най-малко 3 пъти на ден, в рамките на 1 месец; да увелича с даден процент последователите си за 6 месеца; в рамките на 1 месец да се присъединя активно към 3 Twitter разговора. Фокусирайте се върху постижими цели и вдигайте летвата с постигането им.

 

6. Записани видеоклипове и видео на живо

Видеото е актуална тенденция в социалните медии от доста време насам, като видео предаването на живо става все по-популярно. Включете видео с дължина до 2 минути и 20 секунди, това е максималната дължина на запис, която предоставя  Twitter, във вашите съобщения,  като го настроите автоматично да се възпроизвежда, когато някой мине през публикацията ви. Допустимата продължителност на видеоклиповете е била 30 секунди и често е служила като закачка, за да може аудиторията да посети уеб сайта на компанията, за да види целия запис. Като се има предвид ограниченията в диапазона на вниманието на обикновения потребител, някои фирми вярват, че по-кратките видеоклипове са все още най-добрата стратегия. Twitter има функция за записване на видеоклипове на живо, което е чудесен начин да споделите вълнуващи новини, да покажете вашия нов продукт или дизайн или да поканите аудиторията си направо в магазина или в офиса си. Видеоклиповете на живо са много популярни, защото те помагат на зрителя да осъществи личен контакт с бизнеса ви.

 

7. Интегрирайте Twitter в своя план за маркетинг в социалните медии

Почти всеки бизнес използва множество социални медийни платформи за маркетингови дейности, но интеграцията е ключът към максималното въздействие. Разберете кои платформи са предпочитани от вашата аудитория и сходните на нея, а след това подредете вашето съдържание в тях. Уверете се, че съобщението ви е последователно в хронологията на случващото се във всички платформи, за да избегнете недоверието към марката ви.

 

Използвайте Twitter активно, следете за иновациите и тичайте към успеха.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …