2 май

5 причини да публикувате видеата вертикално в социалните медии

Вашият бизнес записва ли вертикални видеоклипове за социалните медии?

През годините, записването и качването на видеоклипове с камерата, държана вертикално, се гледаше с подигравка, създавайки големи черни ленти от двете страни на снимката и тесен ъгъл на гледане, гарантиращ приключването на вниманието на зрителите.

Но времената се менят.

Тук ще изложим пет причини, поради които вашият бизнес трябва да експериментира с вертикално видео за маркетинг на социални медии през 2017 г. и потенциалните ползи, които това може да донесе.

1. Хората естествено държат телефоните си вертикално

Очевидно, но важно. Ако върнем смартфоните обратно към най-основната им функция – давайки възможност на потребителите да правят и получават телефонни разговори – дизайнът на съвременните смартфони просто следва традицията на “не умните” телефони от десетилетия назад – идеята устройството трябва да се държи вертикално, така че потребителят да може да говори и да слуша с минимални усилия, в крайна сметка остава. ТВ и кино, междувременно – доминиращите визуални медии за толкова дълго време – поискаха картината да се разглежда хоризонтално за най-доброто изживяване. И така, въпреки всички неща, които смартфоните вече могат да направят, ние сме исторически обусловени да държим телефоните вертикално и да гледаме видео хоризонтално.

Бяхме забити между два състезаващи се свята, но времето се променя. Изследване от декември 2014 г., учудващо установи, че потребителите на смартфони държат своите телефони вертикално около 94% от времето. С огромното увеличение на онлайн записаното видео съдържание в мобилни устройства през последните години, не е изненадващо, че използването на вертикални устройства също се покачва. Изследване от 2016 г. показва, че хората в САЩ понастоящем отдават 29% от времето си, като използват вертикални устройства за разлика от само 5% през 2010 г. И тъй като хората държат тези устройства вертикално за повечето задачи, има смисъл, че те ще гледат и видео по този начин.

2. Хората общуват през социалните медии най-често чрез мобилните си устройства

Не само, че по-голямата част от мобилните приложения са проектирани с предположението, че потребителите ще взаимодействат, докато държат устройството си вертикално, но все повече, когато хората прекарват времето си в социалните медии. Изследване, проведено в САЩ през 2016 г., показа, че почти 80% от употребата на социални медии сега се случва чрез мобилни устройства – от които 61% са смартфони. Освен това до 2018 г. в САЩ прогнозата за разликата между използването на настолни компютри и мобилни интернет ще нарасне до хората, които прекарват 3 часа и 20 минути в интернет чрез телефона си, в сравнение с 40 минути на компютъра. Като бизнес, съдържанието ви трябва да бъде построено по начин, който най-добре отговаря на начина, по който се консумира.

3. Социалните мрежи са приятелски настроени към вертикалното възпроизвеждане на видео.

Ако погледнем как вертикалните видеоизображения на социалните приложения виждаме нещо интересно.
От февруари 2017 г .:
Facebook – Вертикалните видеоклипове се публикуват без черни ленти
Instagram – Вертикалните видеоклипове се публикуват без черни ленти
Snapchat – вертикалните видеоклипове се публикуват без черни ленти
Twitter – Вертикалните видеоклипове се публикуват без черни ленти
YouTube – Android версията на приложението скрива чернте ленти, когато устройството се държи вертикално и видеото се гледа на цял екран
Вместо да гледаме на вертикалното видео като отрицателно, социалните мрежи – дори YouTube – възприемат формата. И има и други предимства. Когато става въпрос за гледане на видео на живо, зрителите, които държат телефоните си вертикално, могат да се ангажират с реакции и коментари по начин, който е естествен за тях. Facebook иска хората да останат на платформата, така че ще направи всичко възможно, за да отговори на техните нужди.

4. Вертикалните видеореклами се възприемат по-добре

Вертикалните видеореклами растат в полза и на рекламодателите – и когато разберете, че това е ориентацията, в която потребителите все повече консумират видео, виждате защо.

5. Вашите клиенти са мързеливи

Tова е вярно – и като самите клиенти, ние всички сме виновни за това. Помислете по следния начин: когато потребителите използват zipping чрез мобилни сайтове и социални медийни емисии, те очакват, преживяването да е безпроблемно. Ако видеоклипът ви се възпроизвежда в пейзаж и може да се гледа добре, много хора няма да положат усилия да завъртят телефона си на 90 градуса и да го докоснат, за да се разгъне на цял екран. Това е мързеливо, но това е истината.
Като маркетолог, това означава, че сте пропуснали да запълните екрана на потребителите с рекламата си и да запазите пълното внимание възможно най-ефективно.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …