17 ное

6 идеи как да промотираме бизнеса си във Facebook

6 идеи как да промотираме бизнеса си във фейсбук

Когато нещо вече съществува и е впрегнато в услуга на предприемачеството, понякога се питаме: „Ами как сме се справяли, когато то не е било реалност?“ Така е днес с използването на социалните медии за разширяване на потребителската аудитория в различни сфери. Доверието в тях, като инструмент за популяризиране, нараства.

Става дума за ангажиране на вниманието на подходящата аудитория с ценно съдържание. Онлайн общността има малка толерантност към самоизтъкващите се, които виждат социалните медии като средство за безплатна реклама.

Насърчаването и ангажираността са наистина две страни на една и съща монета. Ангажирането се основава на последователното споделяне на идейното прозрение и предоставянето на стойност всеки път, когато се свързвате с клиент. Това създава доверие, а изграденото доверие ви вдъхновява да разкажете на приятелите си за това. Facebook усилва възможностите ви да можете да намерите и да ангажирате по-широка аудитория, за да развиете бизнеса си.

Ето някои добри практики, които биха ви помогнали в тази насока.

 

1. Задавайте въпроси, когато получите разнообразни мнения след публикациите

Повечето хора се наслаждават на споделянето само на собствените им мнения, така че се налага да питате феновете си във Facebook как преценяват темите, които са от значение за вашия бизнес и са притегателни за тях. Например клуб за латино танци може да поиска от феновете да гласуват за любимите си латино танци, може да има конкурс за снимка от някое парти на клуба, да има награди – победителите да спечелят индивидуални уроци за тях и приятелите им, които биха се присъединили към клуба за танци. Въпросите трябва да ангажират феновете и да ги вдъхновят, за да се отнесат към бизнеса, като същевременно дават на собственика нови интелектуални и морални прозрения.

 

2. Следвайте правилата в последователност от 1 към 7

Ако с един пост популяризирате директно бизнеса си, останалите публикации трябва да са съсредоточени върху споделянето на ценно съдържание, включително мнения от общността. Това не означава, че не можете да популяризирате бизнеса си в други постове, но просто се уверете, че не прекалявате с обемисто съдържание.

 

3. Избягвайте еднаквите съобщения в различните медийни канали

Докато използвате инструменти, които ви позволяват да напишете едно съобщение и да се появявате в различни социални медии с него, рискувате да загубите искреността зад съобщението. Можете да използвате подобен език, когато популяризирате офертата си на различни сайтове, но не забравяйте да промените думите, като отразявате тона на всяка мрежа.

Ако установите, че клиентите ви са разпръснати в различни мрежи, съсредоточете усилията си там, където са най-активни. Ако не сте сигурни в нещо – питайте. В противен случай може да стане така, че да отделите много време за нещо повърхностно и без видими резултати.

идеи как да промотираме бизнеса си във фесбук

 

4. Фокусирайте се върху съдържанието, богато на качество

Важно е да създадете съдържание, което е от полза за вашите последователи. Това може да означава публикуване на съвети за най-добри практики, предоставяне на достъп до онлайн достъпни книги или предлагане на специални сделки за продукти или услуги.

Също така е важно да се разгледа това от гледна точка на платформата – това, което работи във Facebook, не е задължително да бъде същото нещо, което публикувате, да речем, в LinkedIn. За да постигнете максимален успех във всяка социална мрежа, трябва да отделите време, за да проучите какво работи на всяка платформа и да приложите стратегията си въз основа на тези уроци. За Facebook например пасват по-къси публикации, по-малко от 50 знака, съчетани с видеоклипове.

Най-добрият начин да приложите ефективна стратегия за съдържание във Facebook очевидно е да споделите оригиналното си съдържание от блога, но обърнете внимание на инструментите за представяне и начините, по които можете да адаптирате материалите си към специалната аудитория на Facebook. Правилно – можете да захраните аудиторията си с невероятна стойност, като същевременно подчертавате своя опит в бранша.

И когато последователите се интересуват от съдържанието ви, по-голяма е вероятността да го споделят със своите приятели в съответните мрежи. Facebook може да се използва като платформа за решаване на проблеми, информиране, образоване и вдъхновение на последователите ви чрез богато съдържание, съобразено с поведението им.

Друг начин да споделяте забележително съдържание е чрез социално съдържание. Чрез събирането, организирането и споделянето на най-добрите източници във вашата ниша никога няма да изчерпите съдържанието, което искате да споделите с вашите последователи. Хората ще гледат на вас като на ценен ресурс, изграждайки доверие към вас. Използвайте стратегиите за съдържание във ваша полза.

 

5. Повторно насочване към Facebook

Знаете ли, че приблизително 96% от посетителите, които идват на уебсайта Ви, не са готови да купят? Решението е: пренасочване (ретаргетинг).

Тази платена стратегия позволява на вашето съдържание да “последва” последните ви посетители навсякъде, където те отиват онлайн, за да послужи като напомняне за последното им посещение на уебсайта ви. Колкото повече хора виждат вашата марка, толкова по-голяма е вероятността те да се ангажират с вашето съдържание.

Повторното насочване към Facebook дава още зрители и читатели за вашите целеви страници. Това е лесно да се приложи чрез създаването на персонализирана аудитория и е желателно да бъде непрекъсната стратегия в маркетинговия ви процес, приложен в социалните медии.

 

Заключение

Увеличаването на вашето присъствие в социалните мрежи е жизненоважно за почти всяка маркетингова стратегия. Използването на тези тактики във Facebook ще ви помогне да разширите обхвата си, да засилите ангажираността и да увеличите броя на своите последователи.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...