5 фев

7 неща за SEO, които плашат собствениците на бизнес (а не бива)

7 неща за SEO, които плашат собствениците на бизнес, а не бива

Оптимизацията за търсачки (SEO) е един от многото аспекти на дигиталния маркетинг, които могат да изглеждат като чужда концепция за много от собствениците на бизнес. Поради тази причина, има много погрешни схващания за него.

Въпреки това, при по-внимателно разглеждане, това всъщност не е достатъчно добра причина да избегнете включването на SEO в своята маркетингова стратегия. Нека да разгледаме някои от причините, поради които собствениците на бизнес се колебаят, а и се плашат да използват SEO услуги.

 

1. Струва ви се твърде сложно

SEO по никакъв начин не е елементарна услуга. Но в същото време, това не е и ракетна наука. Лицето на дигиталния маркетинг непрекъснато се развива. Стратегията, която се използва този месец, може да бъде напълно остаряла през следващия.
Истината е, че има много дезинформация за SEO услугите и за това как работят те.
Промяната на дигиталния маркетинг се движи със скоростта на светлината. Възприемането на SEO услугите като неразделна част от развитието на вашия бизнес, може да бъде едно от най-добрите бизнес решения, които някога ще направите.

 

2. SEO е измама

Истината е, че има измамници, които за кратко се застояват в сферата на оптимизациите и те разчитат на факта, че много от собствениците на бизнес не са запознати със SEO услугите. Но когато работите със SEO агенция, вече имате гаранция за качество.
Google се променя непрекъснато с актуализации на алгоритъма. Ако някой ви гарантира първото място в търсачките, то той най-вероятно се опитва просто да ви вземе парите. Докато една SEO компания със сигурност няма нужда от това да ви ограби, но това не означава, че услугите й са евтини.

 

3. SEO специалист може да съсипе бизнеса ми

Вярно е, че лошите решения могат да всеят хаос в търсенето на даден уеб сайт. Но това ще се случи, ако решите да се хвърлите напред с всички възможни стъпки на оптимизацията едновременно. За това е разумно да се започне с малки стъпки, така че, постепенно да се изгради една хармонична връзка между SEO агенцията и маркетинговата насоченост на бизнеса.

 

4. Това е твърде скъпо

Хубавото на SEO е, че можете да започнете с малки решения и подобрения, преди да направите големите ходове. Решението да инвестирате в SEO не трябва да се приема с лека ръка. Въпреки това, независимо от това колко големи или малки са начинанията ви в тази насока, то оптимизацията със сигурност ще доведе до една много добра възвръщаемост на инвестициите.

 

SEO оптимизация

5. Не може да се определи стойността на взаимодействието между посетителите и сайта

Това е много често срещано погрешно схващане. Използването на инструменти за водещи позиции и страници за сваляне е чудесен начин да се произведе количествен трафик към вашия сайт. Независимо от това колко голям или малък е вашият проект, импресиите, броят кликвания, ключови думи и източници на трафик могат да бъдат проследени в подробен запис. В допълнение, може да се изготви и специален анализ относно демографски показатели и ангажираност на всички, които са взаимодействали с вашия сайт. Това е информация, която може да се използва и за да се оптимизира сайта за в бъдеще.

 

6. Създаването на съдържание е загуба на пари

Това твърдение е наистина доста далеч от истината. SEO и съдържанието неотлъчно вървят ръка за ръка. Създаването на трафика на уебсайт е един вид услуга при оптимизацията. Инвестирането във висококачествено съдържание е ключът към създаване на стойност, качество и насърчаване на потребителите да останат и да се връщат към вашия сайт. Изследване, проведено във връзка с оптимизациите показва, че 72 процента от използващите SEO услуги, вярват, че създаването на съдържание е най-ефективната тактика при оптимизацията на сайтове.
Трафикът, в крайна сметка, ще остане безполезен, ако посетителят не намери причини да остане във вашия сайт. Ето защо фразата “съдържанието е цар” е толкова разпространена и ще продължи да бъде за години напред. При създаването на съдържание е важно то да е абсолютно уникално, за да може да бъде намерено само при вас, което задържа интереса и занапред.

 

7. Резултатите няма да дойдат достатъчно бързо

Наистина е така. Но имайте предвид, че ако това се случи, трябва да бъдете готови да ви изхвърли още следващия конкурент във вашия бизнес. Това, което ви е необходимо е навременна и постоянна оптимизация.
Колко време е необходимо, за да започне оптимизацията да работи за вас? Зависи. Резултат се отбелязва след четвъртия до шестия месец от работата по сайта, но той далеч не е окончателен. След около година ще разберете, че даже е бил незадоволителен и повърхностен. Тогава ще усетите истинската сила на оптимизацията и ползите от нея, което ще се отрази във възвръщаемостта на инвестицията. Ключът е в постоянството. Ако сте решили да инвестирате в SEO, трябва да сте подготвени да изминете дълъг път, в края на който ще останете повече от доволни.

 

На пръв поглед, SEO може да изглежда като сложен за изкачване планински връх. Но в епохата на интернет, просто е пагубно да не се възползвате от техниките на SEO и да събирате плодовете на инвестицията си.
Може би най-важното нещо при оптимизацията е, че тя дава равен шанс на малките фирми да изгреят и да се предлагат на пазара при същите условия като големите компании.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...