13 яну

7 Local SEO съвета за вашия бизнес

local SEO

 

Едно е нещото, което поддържа възникващите и съществуващите предприятия – в бизнеса устойчивостта е всичко. Масовите продажби са страхотни, но те трябва да бъдат устойчиви. Новият растеж е чудесен, но той също трябва да бъде устойчив. Ако искате дълготраен успех, трябва да създадете нещо , което е устойчиво. Local SEO е един от най-добрите начини да го постигнете.
Като за начало, нека помислим за това как в свят, доминиращ от ключови думи, всеки иска да е сигурен че има място в класацията. Вярно е. Големите компании харчат много пари, класирайки се в топ индустрията на ключовите думи. Трудно е да се състезаваме с това. Но можем да се конкурираме на друго място, local SEO. Всъщност, замените ли „можеш да се конкурираш” с „трябва да се конкурираш”, ще сте по-склонни да се съгласите с това твърдение. Вие трябва да го направите именно в началото. Ето и как да стане.

Маркирай се в Google

Впишете съществуването на вашия бизнес в “google” възможно най-бързо. Пригответе се да бъдете изумени като видите силата му в полза на вашия бизнес. Противно на това, което мислите, „google” наистина иска вашият бизнес да бъде открит. Той не съществува единствено и само за огромни корпорации. Ще ви преведе през всички стъпки към вписването на вашия бизнес в “google” ; само се уверете , че сте избрали правилната категория по време на настройките.

Изберерете подходящи заглавни етикети

Това е едно от най-лесните неща, които можете да направите, за да имат голямо влияние върху класиращото търсене. Докато попълвате заглавията на вашите уеб страници, уверете се , че сте включили локализирана информация за SEO. Тази част от кода е важна. И не забравяйте, че „google” не сравнява и не класира сайтове, а индивидуални страници. Според Moz, най-добрия формат който може да използвате е Primary Keyword – Secondary Keyword | Brand Name.

Впишете се в правилната директория

Най-кратката версия на това е… отидете на „Moz local”. Те имат много добри източници. Каква е причината да отида първо там? Вие искате да се впишете в добри, висококачествени онлайн директории,използвани от вашата индустрия. Тези директории ви помагат с класацията ви за търсене. Също така помислете за вписване при Yahoo и Bing. Бизнес директорията на Yahoo струва пари , но са добре похарчени пари.

Възползвайте се от  Google

Уверете се , че сте създали бизнес страница в “google+” и че поддържате активно присъствие. Активността на страниците му е претеглена по различен начин , отколкото активността от други социално медийни платформи. Това може би има много общо с факта , че “google+” е собственост на „google” . Когато си имаш собствена вселена, можеш да си правиш собствени правила, нали ? Може би. Така или иначе, причината, поради която “google+” работи толкова добре в класирането е че той е бил проектиран специално за SEO.

Вписани страници

Бъдете сигурни, че сте изградили географско насочващи страници за местоположение , които насочват към най-добрите места, обслужвани от фирмата. Правейки го, това ще повиши ранга ви за определени места с течение на времето . На тези страници не забравяйте да добавите действителното ви местоположение в URL адреса в заглавният етикет, и не забравяйте да използвате името на града няколко пъти на самата страница. Можете да добавите толкова страници за местоположение, колкото поискате, но е най-добре да създадете една за вашата главна целева област и да се съсредоточите единствено върху нея.

Бъдете съпричастни на  NAP

NAP изисква име, адрес и телефонен номер. Сложете тази информация някъде на началната ви страница на силно видима зона. Проверете мобилната си страница, определено ще искате NAP там. Също така ако имате само едно местоположение , бъдете сигурни , че NAP е на всяка една от страниците ви . Това ще ви държи точно пред клиентите ви , докато проверяват онлайн присъствието ви. Те могат да се обърнат към вас с телефонно повикване по всяко време. Също така поставете „google map” , който позволява на хората да се ориентират към бизнеса ви от тяхното местоположение. Освен да повишава ранга ви на търсене, тя е полезна услуга за потребителя.

Сега имате SEO стратегия, която ви позволява да се конкурирате с големите индустрии и корпорации. Като се замислите, всяка голяма компания е започнала като първо е управлявала като крал или кралица над собственото си местно пространство.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...