28 сеп

Facebook: 60 милиона бизнес страници, 4 милиона от тях активно рекламиращи се

Делоу, Фейсбук 1

Фейсбук изнесе нови цифри, касаещи популярността му. Социалната медия обяви, че повече от 60 милиона компании са създали бизнес профили, а също и че се бележи 33-процентно нарастване. В допълнение те посочват, че 4 милиона от тях се рекламират във Фейсбук, 70% от които извън Щатите. ”Причина номер едно за неуспеха на бизнеса е неговата неспособност да изглежда атрактивен за потребителя и да го привлече съответно”, казва Фейсбук. Главният оперативен директор, Шерил Сендбърг, споменава че това да изградиш присъствие в мрежата съвсем не е лесно, а това да изградиш такова в мобилните версии е още по-сложно. Фейсбук обаче е оптимизиран за мобилни устройства, улеснявайки компаниите. 

85% от потребителите използват Фейсбук през мобилните си телефони и таблети, но към момента едва 40% от тях са създали реклама чрез тях. Най-бързо развиващият се регион в това отношение е Югоизточна Азия. Други първенци са Украйна, Гърция и Филипините.

Според изложените данни, профилите са още по-диференциарни едни от други. 30% от които малки и средни бизнеси – притежание на жени.

Разбира се, не е достатъчно просто да притежаваш страница, мотото ”направи си страница и те ще дойдат” не работи особено. Точно затова и бизнесите се рекламират във Фейсбук. За да окуражи тези усилия, Фейсбук създава опции за промотиране на отделни публикации, на страници и видео реклами.

Facebook прави това изявление за нарастващия брой на предприятията в платформата като начин,да се докаже, че марките и физическите лица се смесват в социалната мрежа. В момент, когато мобилните версии доминират, бизнесите са готови да отидат там, където са потребителите.

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …