4 апр

Google ви позволява да контролирате как се виждат рекламите

Гугъл позволява контрол над рекламите

Добра новина за всички рекламодатели в рекламната мрежа на Google: интернет гигантът ще преустанови да показва реклами до съдържание, което е противоречиво, неподходящо или оскърбително.

Решението на Google идва скоро, след като няколко големи бранда в САЩ се отказват да рекламират в рекламната мрежа на Google. Може би това е провокирало намерението за промяна в рекламната политика на Google. Но какъвто и да е случая, важното е, че новата рекламна политика е в полза на рекламодателите: те вече ще имат възможност да контролират начина, по който рекламите се виждат.

Подобряване на рекламната политика

Google започва да взима мерки срещу съдържание, което е обидно, унизително или насажда омраза. Мерките включват премахването на реклами, които се появяват до съдържание, което атакува или тормози хората, въз основа на тяхната раса, пол, религия и други критерии. Тези промени ще дадат възможност на Google, да предприеме действия, когато е необходимо, върху по-голяма мрежа от сайтове и реклами.

Контрол над рекламата в ютуб

По-строгите правила за реклами на Google ще гарантират, че рекламите ще се показват само срещу съдържание на лица от Партньорската програма на YouTube. Компанията също така ще направи обзор на своите насоки на общността и вероятно ще преразгледа кои типове съдържание да бъдат позволени на платформата на YouTube, не само на кой вид съдържание е разрешено да се показват реклами.

Google уверява, че ще продължи категорично да премахва реклами, които се появяват до противоречиво съдържание.

Повишен контрол за рекламодателите

В следващите дни и месеци, Google ще предостави на рекламодателите следните нови инструменти, с които да постигнат по-добър контрол върху местата, където се появяват техните реклами:

- Безопасна „default“ функция за брандовете – Google така ще промени своите дефолтни настройки, че рекламите да не се показват на съдържание, което рекламодателите може да сметнат за нежелателно.

- Опростено управление на изключенията – Google ще направи така, че да е по-лесно за рекламодателите да изключват определени сайтове и канали от всички свои кампании в AdWords за видео и дисплейната мрежа на Google.

- Прецизиран контрол: Google ще въведе нови мерки за контрол, които ще улеснят рекламодателите да изключват високорисково съдържание.

Повишаване на прозрачността

С напредване на сървърните технологии за видео рикуест и реклама за всички рекламодатели, Google ефективно ще предлага по-голяма прозрачност на рекламодателите по отношение на местата, където рекламите им се пускат.

Увеличаване на ресурсите

За да подобри възможностите си да преглежда и контролира съмнително съдържание, Google предвижда наемането на голям брой хора, които да следят съдържанието. Също така инвестира в разработването на софтуер, базиран на изкуствен интелект и машинно обучение. При тези мерки, ако брандовете забележат, че рекламите им се появяват на спорно съдържание, проблемът ще бъде решен в рамките на няколко часа.

 

 

За автора

Веселина

 

 

Коментари

Loading Facebook Comments ...