26 авг

WhatsApp започва да споделя телефонните Ви номера с Facebook

WhatsApp messanger ще дава достъп на Фейсбук до телефоннит е ни номера

 

Това е коварен ход и забележителна промяна на приложението за съобщения, което отдавна обещава да пази поверителността на своите потребители, наброяващи над един билион по целия свят.  

Този факт автоматично означава, че потребителите на WhatsApp скоро ще започнат да виждат повече таргетирани реклами във Facebook. WhatsApp  всъщност е дъщерна марка на Facebook. Когато същият WhatsApp беше придобит от Facebook за забележителните 21.8 билиона долара, мениджърите на Facebook дадоха обещание, че потребителската безопасност няма да бъде пристъпена. ”Те продължават да развиват кампания, засягаща нашите права на лична неприкосновеност.”, казва обаче Джеф Честър, изпълнителен директор на Центъра за Digital Democracy във Вашингтон, окръг Колумбия.

Преди няколко дни станаха известни и новите документи, описващи правилата за поверителност на дружеството и условията за ползването на услугите на WhatsApp. Това е първата ревизия на правилата от 2012 г. насам. 

Фирми също биха могли да изпращат маркетингови оферти или съобщения за продажби на потребителите, в съответствие с новите документи, които отбелязват, че потребителите ще бъдат в състояние да контролират или да блокират такива съобщения. WhatsApp заяви, че ще продължи традиционните дисплейни реклами от своята услуга. Компанията добавя още в обобщение: “Ние не искаме да Ви спамваме.” Интересно, нали?  Да не забравяме, че през 2014 г. Федералната Търговска комисия предупреди публично, чрез писмо, компанията да внимава с това как използва личните данни на потребителите.

Потребителите на WhatsApp , в крайна сметка, ще разполагат с 30 дни, за да потвърдят нововъведените условия. Ако не се съгласят с тях, то няма как да използват услугите на месинджъра.

 

Източници: Associated Press, спис. Inc.

 

 

За автора

Веселина

 

     

 

Коментари

Loading Facebook Comments …